Ayşenur Arslan'dan 'Zeytinli Rock Festivali' tepkisi: Ne yağması, ne tecavüzü, ne fuhşu! Yalan!

Ayşenur Arslan, kaymakamlık tarafından iptal edilen Zeytinli Rock Festivali ile ilgili, İlim Yayma Cemiyeti'nin açıklamasına tepki gösterdi. Cemiyetin açıklaması sonrası festival iptal edilmişti.

Ayşenur Arslan'dan 'Zeytinli Rock Festivali' tepkisi: Ne yağması, ne tecavüzü, ne fuhşu! Yalan!

Balıkesir'de bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan ancak Burhaniye Kaymakamlığı'nın iptal ettiği Zeytinli Rock Festivali'ni İlim Yayma Cemiyeti'nin istemediği ortaya çıktı.

Ayşenur Arslan, Medya Mahallesi programında iptal kararına yol açan açıklamadaki, fuhuş, taciz, tecavüz ifadelerine tepki göstererek "Yalan! İftira! Ne yağması! Ne yağması, ne tecavüzü, ne fuhşu! Yalan! Kaymakamlık bu yalana bile bile alet mi oluyor? Gerçekten artık bu hale geldik mi? Bu hal karşısında susacak mıyız ey ahali?" diyerek tepki gösterdi.

Arslan, festivalin yapılması gerektiğini söyleyerek, festivali bekleyen yurttaşlara ve muhalefet mensuplarına etkinliğe gitmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Arslan'ın ifadeleri şu şekilde:

Burhaniye'de düzenlenecek olan Zeytinli Rock Festivali, her yıl düzenleniyor, bu yıl iptal edildi, yasaklandı demek daha doğru olur. Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı yasakladı, izin çıkmadı. Yasak kararı ne üzerine geldi, İlim Yayma Cemiyeti'nin kamuoyuna duyurusuyla. Önce bu dilekçe kaymakamlığa gidiyor, nasılsa eminler yasaklanacağından 'biz yasaklattık ey ahali' diye bu bildiriyle de kamuoyuna duyuruluyor.

Bu İlim Yayma Cemiyeti'ni biliyorsunuz değil mi? AKP'nin kurucu kadrosunun neredeyse tamamı oradan. Diyor ki; 'Alkolün, uyuşturucunun her türlüsünün kullanılıp, taciz, tecavüz, fuhşun aleni bir şekilde yapıldığı, çıkan kavgalarda dükkanların, evlerin zarar gördüğü, yağmalandığı, alkolün etkisiyle kötü davranış ve hareketlerin sokaklarda yapıldığı, değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmediği ve gençlerimizi fesata sürüklediği için o festivali kınıyoruz' diyor. Yalan! Yalan! Yalan! İftira! Ne yağması! Ne yağması, ne tecavüzü, ne fuhşu! Yalan! Kaymakamlık bu yalana bile bile alet mi oluyor? Gerçekten artık bu hale geldik mi? Bu hal karşısında susacak mıyız ey ahali? Ne oluyoruz, hakikaten ne oluyoruz? O festival yapılmalı, yapılabilmeli. Delirdiniz mi siz? Nasıl bu kadar yalan söyleyebiliyorsunuz? Versinler mahkemeye, bunlar çünkü yalan, yok öyle bir şey.

Bakın bu açıklama sonrasında iptal ediliyor festival. O tarihlerde, 17-21 Ağustos tarihlerinde başarabilirsem gitmek istiyorum. Lütfen imkanı olan gitsin ve orada rock şarkıları çalınıp söylensin. Ve gidenler arasında muhalefet liderlerini, grup başkanvekillerini görelim. Susmayalım. İlim Yayma Cemiyeti isteyecek, böyle yalanlarla talep edecek ve bu festival bir kaymakamlık kararıyla iptal edilecek. Tekrar söylüyorum yok böyle bir şey, yok! Çıkartsınlar göstersinler, bu yalanların karşılığı var mı? Bu memleketi bize kanlarıyla canlarıyla emanet ettiler yahu, ne yapıyoruz biz? Rock müziği sevmeyebilirsiniz, alenen yalan söylüyorlar, yalana itiraz edin. Bu beyefendilerin hepsi bir gün tarih olacak, çöplükte olacaklar. Müziğin savunulmaya ihtiyacı yoktur, müzik hepimizin duygusudur dilidir. Ama itiraz hakkımızı kullanmalıyız.

Etiketler
Ayşenur Arslan Zeytinli festivali İlim Yayma Cemiyeti Tecavüz