Hürriyet'in manşetinde '128' mesajı

Hürriyet gazetesinin manşetinde yer alan "Bayram tatili için 128 öneri” manşeti dikkati çekti.

Hürriyet'in manşetinde '128' mesajı

Hürriyet gazetesi 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü manşetten verdiği “Bayram tatili için 128 öneri” manşetiyle dikkatleri üzerine çekti. Cumartesi ekinde yer alan birinci sayfada da “128” ibaresi dikkati çekerken önerilerin toplamında 128 sayısına ulaşılmadığı ifade edildi.

Trakya Politik'te yer alan habere göre, gazeteyle birlikte ücretsiz olarak verilen Cumartesi ekinin tümüne bakıldığında kitap, film, bar, lokanta, yemek, tiyatro, sergi, konser, festival, moda vb. çok değişik konularda öneriler, çok değişik yazar ve editörleri kendi tarzıyla dağınık bir mizanpajla yer alıyor. Öyle ki bazı öneriler madde madde belirtilmişken, bazıları da köşe yazarlarının kendi yazılarının içinde karışık biçimde yer alıyor.

"128 SAYISINA ULAŞMAK NE MÜMKÜN…"

Hal böyleyken tek tek sayarak 128 sayısına ulaşmak pek mümkün değil. Zira, Trakya Politik editörleri tüm sayfalarda önerileri tekrar tekrar saydı fakat bu sayıya ulaşamadı. Dolayısıyla Hürriyet’te hangi editörün, nasıl sayarak 128’e ulaştığı merak konusu oldu. Daha fazla merak edilen durum ise ana gazetenin birinci sayfasına hangi tercihle taşındığı.

“128 MİLYAR DOLAR NEREDE?”

Dolar kurunu sabitlemek için Bakan Berat Albayrak döneminde Hazine’nin kasasından 128 milyar doların şaibeli biçimde satıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi “128 milyar dolar nerede?” başlığıyla bir kampanya düzenlemişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak bu iddialar üzerine sosyal medya hesabından bir mektup yayınlayarak atanmış olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmişti.

Etiketler
Hürriyet Bayram Tatili