TRT'nin kaçtığı soru: Siyasi partilere ne kadar süre ayrıldı?

Meclis'te milletvekillerinin sorularına yazılı yanıt gönderen TRT yönetimi, son üç yıl içerisinde siyasi partilere ne kadar yer ayrıldığına yönelik soruya yanıt olarak sadece yasal düzenlemeleri hatırlattı.

TRT'nin kaçtığı soru: Siyasi partilere ne kadar süre ayrıldı?

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, TRT'yle ilgili yapılan görüşmelerde milletvekilleri kurumla ilgili sorular yöneltti.

TRT yönetimi, milletvekillerinin sorularına yazılı olarak yanıt vererek Meclis'e gönderdi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TRT yönetimine "Son üç sene içerisinde sabah, öğle, akşam haberleri olmak üzere üç haber kuşağı saatinde ayrı ayrı tüm siyasi partilere ayrılan süreler ne kadardır" diye sordu.

MUHALEFETE NE KADAR YER AYIRDIKLARINI AÇIKLAMADILAR

TRT yönetiminin verdiği yanıtta, ilgili kanunlar hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı:

"'Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu, Cumhurbaşkanı veya bir siyasi parti açıklama ve faaliyetlerini yayınladıktan sonra bunu dengelemek maksadıyla hemen ardından veya aynı bülten içerisinde karşı görüşleri almak için çaba harcamak ve yayınlamak zorunda değildir.' hükmü ile 4 No'lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 542. ve 543. maddeleri uyarınca; Cumhurbaşkanı'nın faaliyetleri ile TBMM'de grubu bulunan partilerin açıklama ve faaliyetlerine TRT'nin haber ve programlarında canlı veya banttan yer verilmektedir."

PROGRAMLARA KATILMA KOŞULLARI

Sümer'in, "TRT programlarına katılma kriterleri nelerdir?" sorusuna ise TRT yönetimi şu yanıtı gönderdi:

"Kanallarımızda yayınlanan programlara katılan konuklar uzmanlık alanları, programın konusu, formatı gibi çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Bunlar akademisyen, gazeteci ya da ilgili STK'larda çalışan uzman kişilerden oluşmaktadır."

TRT YÖNETİCİLERİ TARTIŞMA KONUSU

Son yıllarda TRT yönetimine atanan kişiler tartışma konusu oldu. Bazı siyasilerin yakınlarının üst makamlara getirildiği TRT’nin yönetim kurulu üyeleri arasında Sabah gazetesinin yazarı Hilal Kaplan da bulunuyor.

Etiketler
TRT