Habertürk'te Sevilay Yılman ile Cem Küçük arasında 'ekonomi' tartışması: 'Hayat çok pahalı, belki iktidar bu yüzden gidecek'

Habertürk'te Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programında Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük ile Habertürk yazarı Sevilay Yılman arasında ekonomi tartışması yaşandı.

Habertürk'te Sevilay Yılman ile Cem Küçük arasında 'ekonomi' tartışması: 'Hayat çok pahalı, belki iktidar bu yüzden gidecek'

GERÇEK GÜNDEM

Habertürk'te Ebru Baki'nin Para Gündem programının bugünkü konukları Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Habertürk yazarı Sevilay Yılman ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster oldu.

Programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a yönelik sözleri de gündeme geldi. Hayat pahalılığından şikayet eden Yılman, Turan'a hak verdiğini söyledi. Küçük ise, Yılman'a "Ekonomik sıkıntı büyük, söylenenlerin hepsini kabul ediyorum. Gariban şikayet eder, ben ederim, sen edersin ama TÜSİAD şikayet edemez. O zaman çalışanlara yüzde 300-400 zam versinler. Bankaları milyar dolar kâr açıkladılar. Versin çalışanına yüzde 400 zam. En düşük maaşı 15 bin lira yapsın. Onlar şikayet edemez bu ülkeden. TÜSİAD Erdoğan'a ideolojik olarak karşı. TÜSİAD'ın hiçbir gücü yok, TÜSİAD şu an parası olan pasif bir kurum. Erdoğan ona dün gerekeni söyledi, ağızlarını açabiliyorlar mı, açsınlar da görelim." dedi.

Yılman'ın, "Hiçbiri babamın oğlu değil ama bu insanlar ülkenin ekonomisinin çarklarının dönmesinde en önemli insanlar." şeklinde yanıt verdiği Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayat çok pahalı, belki iktidar bu yüzden gidecek hepsini kabul ediyorum. Ben de etkileniyorum. Sen bakma şimdi, neler diyorlar da bizim neler yaşadığımızı kimse bilmiyor. Ben şunu söylüyorum; hükümet emekliye zam yapacağım diyor. Hükümet eğer yapamıyorsa muhalefet öneri söylesin."

Yılman ise, "Diyorsun ki 'ekonomi gerçekten sıkıntıda' kalkıp sonra da diyorsun ki 'muhalefet öneri versin'. Muhalefet mi yönetiyor ülkeyi? Kendi kendinle çelişiyorsun. Bu hükümetin muhalefetin diyeceklerine mi ihtiyacı var, o kadar aciz mi demek istiyorsun?" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün TÜSİAD’in Yüksek İstişare Toplantısı’nda konuşan Turan, “Rekabetçi kur ve cari fazla politikaları günümüze uyumlu değil ve istenilen sonucu vermiyor. Enflasyonla mücadelede tüm dünya faiz artırırken, biz tersi bir politika izliyoruz. Artan risk seviyesi sürdürülemez, geleneksel politikalara dönmeliyiz. İzlenen ekonomi politikalarıyla gelirlerimiz eriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Turan'ı hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Eğer TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın" demişti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir, bugün iki... Ne oldu ki ders vermeye kalkıyorsun. Önce haddini bil! Haddini bil! Sizler aynı merkezden idare ediliyorsunuz. CHP, oradan neyi sufle ediyorlarsa siz de aynı şekilde konuşuyorsunuz. Bu kapı yerli ve milli duruş sergileyene açıktır, sergilemeyene kapalıdır."

Etiketler
Cem Küçük Sevilay Yılman Habertürk Para