Artı Gerçek'te yeni dönem: Ali Duran Topuz genel yayın yönetmeni oldu

Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmenliği görevini Ali Duran Topuz'a bıraktığını açıklayan Ergun Babahan, "Ali Topuz nezdinde tüm çalışma arkadaşlarımıza bu yeni yolda başarılar diliyorum" dedi.

Artı Gerçek'te yeni dönem: Ali Duran Topuz genel yayın yönetmeni oldu

İnternet haber sitesi +Gerçek'te görev değişimi yaşandı. Ergun Babahan, +Gerçek Genel Yayın Yönetmenliği görevi Ali Duran Topuz'a devrettiğini açıkladı.

Babahan buna ilişkin yazısında, şunları kaydetti:

"Görüşmelerimiz, tartışmalarımız sonucu, kurumun çıkarı ve mesleğin etkinliği açısından en azından genel yayın yönetmeninin Türkiye’de yaşayan biri olmasının en ideal çözüm olduğu sonucuna vardık. Yanlış anlaşılmaya yer vermemek için vurgulayım ki, bu benim de dahil olduğum süreçte ortaklaşa verdiğimiz bir karardır.

Bu kararı gönül rahatlığıyla verebildik, çünkü bunun için çalışma arkadaşlarımız arasında bu işi yapabileceğine hepimizin emin olduğu, Gazete Duvar’ı sıfırdan kurup büyük bir başarı hikayesine imza atmış olan yazarımız Ali Topuz var.

Bugün itibariyle genel yayın yönetmenliği görevi Ali Topuz kardeşime bırakıyorum. Ali’nin gazetecilik kalitesi ve karakteriyle burayı çok daha iyi noktalara taşıyacağını biliyorum. Bu nedenle 40 yıla yaklaşan gazetecilik serüvenimin bu döneminde gözüm arkada kalmıyor.

Ali Topuz nezdinde tüm çalışma arkadaşlarımıza bu yeni yolda başarılar diliyor, Türkiye’nin demokratikleşme yolunda önemli katkıları olacağına inanıyorum… İşimiz aynı zamanda medyada kalite çıtasını yükseltmek ve Ali bunun için de biçilmiş kaftan. O işi de mükemmel bir şekilde yapacak ve bu kurumu bir gazetecilik okuluna dönüştürecektir, önümüzdeki yılların parlak gazetecilerinin buradan çıkacağından eminim…

Bana gelince +Gerçek’te mücadelem sürecek… Yazı ve programlarla katkı vermeye devam edeceğim gibi, bu dönemde dünyayı Türkiye’de olup biten siyasi gelişmelerden ve demokrasi mücadelesinden haberdar etmek için oluşturacağımız İngilizce bölümümüz, +GerçekEnglish’in sorumluluğunu üstlenip hayata geçireceğim, sonra da benden ne talep olursa onu yapacağım…

Aslolan demokrasi talebi, hukuk mücadelesi ve dayanışmadır…"