İktidara yakın gazeteciden akaryakıt fiyatlarında indirim çağrısı: Kimsenin maaşı yüzde yüz artmadı!

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla ilgili iktidara çağrıda bulundu. Fiyatların indirilmesi gerektiğini belirterek "Kimsenin maaşı yüzde yüz artmadı" tepkisini gösterdi.

İktidara yakın gazeteciden akaryakıt fiyatlarında indirim çağrısı: Kimsenin maaşı yüzde yüz artmadı!

Hükümetin ekonomide attığı adımlar doğrultusunda Türk lirasında yaşanan tarihi değer kaybı, her alanda ardı kesilmeyen zamlara neden oldu. Son zamlarla benzinin litresi İstanbul’da 14,05, İzmir’de 14,13, Ankara’da 14,12 liraya ulaştı.

Fahiş fiyat artışları, iktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ün gündeminde.

"Türkiye’nin doğal kaynağı yok. Enerjide dışa bağımlıyız. Yıllık faturamız 55-60 milyar dolar arasında. Malum döviz de yükseldi. Bir ara 18 TL oldu. Kur korumalı Türk lirasıyla makul bir seviyeye geldi. Şu an 13,3 seviyesinde" diyen Küçük, şöyle devam etti:

"Enerji Bakanlığı doğalgaz ve elektrikte yıllık 165 milyar TL katkı sağlıyor ve son zamlara kadar süreç iyi getirildi. Daha önce yazmıştım, o zamların zamanlaması önemliydi. 2021 başında benzinin litre fiyatı 7,30’du.

'DÜŞÜŞ HALKA YANSITILIRSA DAHA OLUMLU OLUR'

Şu an 13,59. Motorinin 2021 başı fiyatı 6,73’tü. Şu an 14,30. Bir yılda yüzde yüz artış. Kimsenin maaşı yüzde yüz artmadı. Döviz düştükçe motorin ve benzin fiyatları aşağı çekilmeli. Bu zamlar halkın geçim bütçesini ciddi etkiliyor. Hükûmet elinden geleni yapıyor. Döviz istikrarını korudukça enerjide düşüş halka yansıtılırsa daha olumlu olur."

Etiketler
Ağrı Akaryakıt Cem Küçük Türkiye