Akif Beki'den Akit'e 'arabesk' hatırlatmalı Sezen Aksu mesajı

Karar yazarı Akif Beki, Sezen Aksu ve Tarkan'a yönelik linç kampanyasına destek olan Yeni Akit'e İbrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay'ı hatırlattı.

Akif Beki'den Akit'e 'arabesk' hatırlatmalı Sezen Aksu mesajı

Sanatçı Sezen Aksu, "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında yer alan sözler nedeniyle AKP'li troller başta olmak üzere anti-demokrat kesimlerin hedefi oldu.

Sezen Aksu'ya toplumun geniş kesimlerden destek gelirken Karar yazarı Akif Beki yaşananları köşesine taşıdı.

Akif Beki, Akit gazetesinin linç kültürüne desteğine dikkat çektiği yazısında hatırlatmada bulundu.

"SEZEN'LE TARKAN'A SIRA GELENE KADAR..."

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, "Siyasi değil de dini duyarlılıktan tepki gösterilseydi, Sezen’le Tarkan’a sıra gelene kadar arabesk şarkılarda ne sözler bulunurdu, neler..." ifadelerini kullandı.

Beki, "Tetikçi Akit, daha önce “İmanımızı şarkılarla çalıyorlar, işte şirk dolu şarkılar” diye listesini çıkarmıştı. Hedefe konulanlar arasında Orhan Gencebay’la İbrahim Tatlıses gibi iktidarın gözdeleri de sıralanıyordu. “Kaderin böylesine yazıklar olsun” sözleriyle Orhan Baba, “Tanrım madem unutacaktın, beni neden yarattın” ve “Bir Allah’a taptım bir sana taptım” sözleriyle Tatlıses... Şarkıları hala çalınıyor, adı geçenler iktidar medyasında baş göz ediliyor, iftar dahil Cumhurbaşkanlığı davetlerinde baş masalarda oturtuluyor." değerlendirmesiyle iki yüzlülüğe dikkat çekti.

Akif Beki, "Onların hedefleştirilmesini de onaylamamıştım. Halk galeyana getirilse, “din düşmanı” diye kapılarına dayanılsa yine karşı dururdum." ifadeleriyle linç kültürüne karşı duruşunu vurguladı.

AKİF BEKİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Sezen Aksu İbrahim Tatlıses Akif Beki Orhan Gencebay