Sabah yazarı Hıncal Uluç'tan köşe komşusu Engin Ardıç'ı eleştirdi: Cumhuriyete sataşmaktan bıkmıyor bir türlü!

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, köşe komşusu Engin Ardıç'ı "Avrupa Birliği'ndeki Türk nefretini bir kez daha belgeleyen sert ama haklı bir yazı yazmış. Ama Cumhuriyete sataşmaktan bıkmıyor bir türlü" sözleriyle eleştirdi.

Sabah yazarı Hıncal Uluç'tan köşe komşusu Engin Ardıç'ı eleştirdi: Cumhuriyete sataşmaktan bıkmıyor bir türlü!

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, dün yayımlanan yazısı nedeniyle köşe komşusu Engin Ardıç'ı eleştirdi.

"Avrupa Birliği'ndeki Türk nefretini bir kez daha belgeleyen sert ama haklı bir yazı yazmış. Ama Cumhuriyete sataşmaktan bıkmıyor bir türlü. Buraya da sıkıştırmış. Bir alt yazıda 'Osmanlı'ya saygı' isterken" diyen Uluç, şöyle devam etti:

"Mekteb-i Sultani'de okudu diye mi?' diye sormayacağım. Ben de Mekteb-i Mülkiye'de okudum. İkisini de Osmanlı kurdu. Osmanlı daha neler neler kurdu, ama hep içim yanar, sonunu getiremedi, Çanakkale'de Mustafa Kemal'in yolunu kestiği İngiliz'e, genç Fatih'in hem de nasıl dâhiyane bir plan ve kumanda ile zaptettiği İstanbul'u masa başında teslim etti. Gazeteci Hasan Tahsin ilk kurşunu atmasa, İzmir'i Yunan'a kurşunsuz teslim edeceği gibi..

'BENDEN İYİ BİLMEN GEREK KUVA-Yİ İNZİBATİYE'Yİ'

Kurtuluş Savaşı'nı Anadolu yaptı. Hem de Osmanlı'nın 'İnzibat Kuvvetleri' de sanki Yunan'ın yanında, onlarla savaşırken, Engin.. Benden iyi bilmen gerek Kuva-yi İnzibatiye'yi."

ENGİN ARDIÇ NE DEMİŞTİ?

Ardıç, eleştiriye konu yazısında BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin resimlerinin Euro'ya bastırılma teklifine ilişkin olarak "Banknotları ilk başta tasarlayan Robert Kalina buna karşı çıkmış. 'Paranın üzerinde ulusal bir iz olmaması' gerekiyormuş" demişti. Ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

"İster misiniz, biz de çıkmaz ayın son çarşambasında Avrupa Birliği'ne gireceğimiz zaman paralara Atatürk resminin konulmasını şart koşalım? Maksat gıcıklık olsun. O tarihte CHP iktidarda olursa İnönü'yü de önerebilir. Siluet canım. Hani şöyle 2052 yılında falan..."

Etiketler
Avrupa Birliği Hıncal Uluç