Güngör Uras yaşamını yitirdi

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Güngör Uras 85 yaşındaydı

Güngör Uras yaşamını yitirdi

Ekonomideki karmaşık gelişme ve teknik kavramları, “Ayşe Teyze” ve benzeri ifadelendirmelerle sembolize ettiği kitlelere gündelik dil eşliğinde aktararak, Türk basın tarihinde bir ekol yaratan Prof. Dr. Güngör Uras, hayatını kaybetti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonraki yıllarda akademik kariyerinin yanı sıra Devlet Planlama Teşkilatı’nda da görev alan, bilinen adının yanı sıra “Tevfik Güngör” ve “Ali Rıza Kardüz” adlarıyla da yazarak Türkiye basınının en üretken ve renkli isimleri arasında özel bir yer edinen Güngör Uras 85 yaşındaydı.

Uzun süredir Milliyet’te yazan, yemek yazıları da kaleme alan Prof. Güngör Uras, kendisine özgü üslubuyla teknik ekonomik meseleleri popülarize eden yazılarıyla büyük bir ilgi gördü.

Uras’ın Cenazesi 22 Ağustos 2018 Çarşamba günü Bebek Camisi’nde öğleyin kılınacak namazın ardından Aşiyan Mezarlığı’da toprağa verilecek.

Uras'ın ölümüne ilişkin olarak Mahfi Eğilmez kişisel Twitter hesabından, "Ekonomi dünyasının üstadı, hocamız, ağabeyimiz Güngör Uras'ı kaybettik. Başımız sağ olsun" paylaşımında bulundu.

Eğilmez, "Her gidilen kentin özelliklerini bilir, çözüm bekleyen sorunlarını öğrenir ve onlara çözüm üretmeye çalışırdı. Çok şey öğrendik Güngör hocamızdan. Onu çok arayacağız" diye yazdı.

Milliyet gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, CNN Türk canlı yayınında Uras'ın ölümüyle ilgili, "Bir süredir rahatsızlığı vardı. Sadece ustamız değil Türk ekonomisinin devlet planlamasından başlayıp bir çok özel grubun bugünlere gelmesinde katkısı olan bir isimdi. Hayali, hayatı üretimdi" ifadesini kullandı.

Andaç, "Değerli bir ismi kaybettik Allah'tan rahmet diliyorum. Üç gün önce birlikteydik, bayramın birinci günü de birlikte olacaktık ama nasip olmadı. Son ana kadar iyiydi hayata direndi gözündeki heyecanı hiç kaybetmedi. Ayşe Teyze karakterine yazılarında hayat vermişti. Ayşe Teyze öksüz kaldı desek yeridir. Önemli notlara işaret eden muazzam bir isimdi" şeklinde konuştu.

Etiketler
Güngör Uras