Duvar'dan ayrılan Ali Duran Topuz'un yeni adresi belli oldu!

Gazete Duvar'dan istifa eden Ali Duran Topuz, Artı Gerçek'in yazar kadrosuna katıldı.

Duvar'dan ayrılan Ali Duran Topuz'un yeni adresi belli oldu!

Geçtiğimiz ekim ayında Gazete Duvar'ın Genel Yayın Yönetmenliği’ni bırakan Ali Duran Topuz, "Ayrılığımın sebebi, editoryal bağımsızlık denilen şeyin anlamı konusunda Vedat Zencir ile uyuşmamamızdır" açıklamasını yapmıştı.

Gazete Duvar'dan yapılan açıklamada ise "Baştan itibaren iyi gazeteciliğin kişilere değil ilkelere bağlılık temelinde mümkün olduğunu ve iyi gazetecilik ilkelerinin kurumsallaşması gerektiğini ısrarla savunduk" ifadelerine yer verilmişti.

YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Tecrübeli gazeteci Ali Duran Topuz'un yeni adresi Artı Gerçek oldu. Topuz, artık Artı Gerçek'te yazılar kaleme alacak.

Topuz'un 27 Kasım'da yayımlanan ilk yazısı şöyle:

"Alevilik, eşitlik ve kimlik 1: Eşitsizlikteki şiddet

İki çocuk olarak, eşitsizliği tecrübe etmiştik. Açık bir ruhsal şiddet olarak. Anne babalarımızın bunları iyi bildiğini, derin kaygılar yaşadığını çok geçmeden zaten öğrenecektik.

Eşitlik ve kimlik meselesini konuşmak üzere huzurlarınızdayım. Çok eski zamanlardan bir alıntı ve yakın zamanlardan anılarla başlayacağım. Aristoteles, ‘Politika’ adlı eserinde eşitlik meselesinin özel yerini özgün biçimde vurgular:

“Neyin eşitlik neyin eşitsizlik içerdiği konusu eksik bırakılmamalı. Çünkü siyasetin açmazını ve felsefesini ilgilendiren bir meseledir bu.” (Aristoteles, Politika 1281b21 Eşitliğin siyasetin en temelindeki mesele olduğunu ilk dile getiren filozoftur Aristoteles ve 2500 yıldır süren bir tartışmanın temelleri vardır burada."

Etiketler
Kadro