Murat Sabuncu, 'dolar' eylemlerine gelen eleştirilere isyan etti! 'En doğal haklarımızı unuttuk, unutturdular'

Gazeteci Murat Sabuncu, Halk TV'de katıldığı programda, döviz kurundaki artış sonrası yurttaşların sokaklarda yaptığı eylemlere gelen eleştirilere tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası zirve yapan ve tarihe 'kara salı' olarak geçen ekonomik sarsıntının ardından yurttaşlar, hayat pahalılığını protesto etmiş, birçok ilde sokağa çıkmıştı.

Eylemlere eleştiriler iktidar cephesinden kadar muhalefetten de gelmiş, ortaya çıkabilecek sosyal karışıklığının AKP'nin elini kuvvetlendireceği şekilde okunmuştu.

''EN DOĞAL HAKKIMIZI UNUTTUK''

Gazeteci Murat Sabuncu bugün Halk TV'de katıldığı programda eylemlere getirilen eylemlere değindi.

Eleştirilere sert tepki gösteren Sabuncu, ''Utanması olmayan milletvekilleri. Protesto ediyorum, seçime çağrıyorum, açım diyorum diyen insanlara bile ne yapıyorsun. Yahu en doğal hakkı insanların, artık yeter demek. Barışçıl, demokratik. Biz en doğal haklarımızı unuttuk, unutturdular. Muhalefet bunlara ortak oluyorlar. Yüzüm kızarıyor'' ifadelerini kullandı.

''İNSANLARIN KARNININ GURULTUSU, POPÜLSİT SLOGANLARDAN KUVVETLİDİR''

Sabuncu ayrıca programda ''İnsanların karnının gurultusu, popülist sloganların gürültüsünden daha kuvvetlidir. Çünkü, ben açlığa dayanırım. Evladım aç kalırsa çıldırırım. Halka diyorlar ki soğan ekmek yiyin, bir kilo değil yarım kilo et alın. Utanmıyor musunuz: İnsanların evine 100 gram et girmiyor'' diye konuştu.

Etiketler
Murat Sabuncu Halk TV Döviz