Ahmet Hakan, AKP'li vekilleri topa tuttu

Ekonomik sorunlar her geçen gün daha da derinleşirken AKP milletvekillerinden "Gerekirse soğan ekmek yeriz", "Eti gramla alın" gibi açıklamalar geldi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bunları sert bir dille eleştirdi.

Ahmet Hakan, AKP'li vekilleri topa tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları sonrası döviz kurlarında yaşanan tarihi yükseliş devam ederken, hayat pahalılığına ilişkin tartışmalar bir üst boyuta taşındı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bu kapsamda AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ı "Gerekirse soğan ekmek yeriz, yine de teslim olmayız", "Eti gramla, domatesi taneyle alın" gibi ifadeleri nedeniyle eleştirdi.

Milletvekili sıfatı taşıyan bu kişilerin temel derdinin vatandaşı ikna etmek ya da moral vermek olmadığını dile getiren Hakan, şunları kaydetti:

'TEK DERTLERİ VAR'

"Tek dertleri var: Yukarıya selam çakmak. Eğer temel dertleri vatandaş olsaydı, soğan ekmek edebiyatı yapmak yerine 'Ben milletvekili olarak şu, şu haklarımdan vazgeçiyorum' falan diyerek yapabilecekleri asgari bireysel fedakârlıklarla kamuoyunun karşısına çıkarlardı."

'VATANDAŞIN ASABINI BOZMAYA YOL AÇAR'

Hakan, "Hiçbir bireysel fedakârlığa katlanmayıp millete soğan ekmek diskuru çekmek. Sadece ve sadece vatandaşın asabını bozmaya yol açar, açıyor. Bunu bilsinler" ifadesini kullandı.

Etiketler
Ahmet Hakan Ekmek Hürriyet Soğan Hürriyet Gazetesi