Lûbe Ayar’ın iddialarını Fatih Altaylı’ya sorduk: Mikdat Alpay’ı 1-2 kere gördüm, Eymür neden Sudi Özkan’ın korumalığını yapmış?

Gazeteci Fatih Altaylı daha önce Habertürk'te çalışan Lûbe Ayar'ın kendisi hakkında açıklamaları ve Mehmet Eymür'ün Ayar'a anlattığı iddia edilen iddiaları Gerçek Gündem'den Merve Çoban'a yanıtladı.

Lûbe Ayar’ın iddialarını Fatih Altaylı’ya sorduk: Mikdat Alpay’ı 1-2 kere gördüm, Eymür neden Sudi Özkan’ın korumalığını yapmış?

GERÇEK GÜNDEM - MERVE ÇOBAN / Türkiye günlerdir Mehmet Eymür'ün açıklamalarını konuşuyor.

Eymür, açıklamalarında geçmişte ortaya atılan iddiaları tekrarlasa da "MİT'çi gazeteciler" hakkında açıklamalar da gündemde yer tuttu.

T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu'nun Mehmet Eymür ile yaptığı röportajın yankıları sürerken son olarak gazeteci Lûbe Ayar tartışmalara dahil oldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ayar, Habertürk'ten çıkartılması ile ilgili süreçte Mehmet Eymür'ün kendisine söylediğini iddia ettiği ifadeleri aktardı.

"SEN ÖYLE SANMIŞSIN"

Ayar, “Ben bu yüzden kovulmadım ama aylar sonra Fatih Altaylı ile tatsızlık yaşadığım için kovuldum” dedi. “E sen öyle sanmışsın!” diye cevap verdi ve ekledi: “Mikdat Alpay, Fatih Altaylı’yı Ankara’ya çağırmış ve senin kovulmanı bizzat istemiş. Altaylı da ona şu cevabı vermiş; Şimdi kovarsam anlar ve ortalığı da ayağa kaldırır, bana biraz zaman verin, onu bezdiririm kendisi istifa eder!” Tabii beni pek tanımadığı için ne kadar inatçı olduğumu da bilmiyor! 6 ay boyunca haberlerim yayınlanmadı ve aynı binada Altaylı’yla bir türlü görüşemedim. Sebebini anlamasam da artık istenmediğimin farkındaydım elbette ama neler döndüğünü bizzat Altaylı’dan duymadan istifa etmemeye yeminliydim, etmedim de! Bir süre sonra saçma sapan bir olayı bahane edip çıkışımı verdiler." dedi.

Mikdat Alpay, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Yardımcılığı görevinden emekli olmuştu.

"BUNLAR DELİ SAÇMASI"

Konu hakkında Gerçek Gündem'in sorularını yanıtlayan Fatih Altaylı, " 99'da gördüm son ben Mikdat Alpay'ı. Lûbe Ayar'ın işten ayrıldığı dönemde zannederim ki takip etmedim ama büyük ihtimalle emekliydi. Deli saçması bunlar hakikaten deli saçması. Komedi yani. Ben yayın yönetmeniyim Lûbe Ayar bir muhabir tamam. İyi bir muhabirdi belki. Belki bir hata etti. Niye ayrıldığını bile bilmiyorum. Niçin başkalarının adı geçmiyor da benim adım geçiyor. Orada başka bir ölçüler var. Lûbe Ayar'ı işten çıkaran da ben değilim. Oradaki muhabirlerin işten çıkarılmasına da karar veren ben değilim. Bir aşamada hepsinin kendi amirleri var kendi şefleri var. Zırvalığın önde gideni. Ne diyeyim saçma sapan bir şey." ifadelerini kullandı.

"MİKDAT ALPAY'I İKİ KERE GÖRDÜM"

Altaylı, Ayar'ın Eymür ile gerçekleştirdiğini ileri sürdüğü görüşmeyi aktardığını belirtmesi hakkında, "Mehmet Eymür yıllardan beri bana böyle şeyler söyler. Ne diyeyim yani Mikdat Alpay'la arasındaki meseleden dolayı bunları yapıyor. Ben Mehmet Eymür'ü hayatımda bir kere gördüm. Mikdat Alpay'ı da iki kere gördüm hayatımda. Tanışmam etmem, Mikdat Alpay MİT'te görevliyken medyaya brif vermişlerdi. Bütün medya yöneticilerini çağırmışlardı yıllar önce. 20 yıl kadar belki daha fazl 25 yıl önce. Kendisini o zaman gördüm:Bir de Öcalan röportajı yaptığım zaman beni davet ettiler görüşmek için. İki kere hayatımda gördüm. Onun dışında ne gördüm, ne konuştum, ne tanırım, ne bilirim. Mehmet Eymür kendi yaptığı işleri anlatsın. Mehmet Eymür bildiğim kadarıyla kumarhaneci Sudi Özkan'ın korumalığını yapıyordu son olarak. Onları anlatsın önce." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ordu Fatih Altaylı Habertürk