Gazetecilere Anıtkabir engeli büyük tepki çekti: Bu iklimi değiştireceğiz

Anıtkabir'deki 29 Ekim törenlerini takip etmek isteyen gazetecilerin engellenmesine tepki gösterildi.

Gazetecilere Anıtkabir engeli büyük tepki çekti: Bu iklimi değiştireceğiz

Anıtkabir'de Cumhuriyet'in 98. yıl dönümü kapsamında düzenlenecek töreni takip etmek isteyen çok sayıda basın kuruluşu 'akreditasyon' gerekçesiyle engellendi.

FOX TV, ANKA Haber Ajansı ve Halk TV'nin de aralarında olduğu çok sayıda kurumun engellenmesi basın örgütlerinin tepkisini çekti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yaptığı bir açıklamayla, "İktidarı barış ve demokrasinin hakim olduğu, basın özgürlüğünün korunduğu bir ülke için bir kez daha akreditasyon uygulamasından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk de engelleme kararına sert tepki gösterdi. Şentürk, "Siyasi tarihimizde bir örneği olmayan, 35 yıllık meslek yaşamımda da rastlamadığım bu uygulama sadece Anayasa’nın ihlali değil aynı zamanda akıl tutulmasıdır…" ifadelerini kullandı.

BASIN-İŞ: BU İKLİMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

DİSK- Basın İş'ten yapılan açıklamada da, gazetecilerin engellenmesine gerekçe gösterilen 'akreditasyon' uygulamasına tepki gösterildi. Sendikanın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"29 Ekim törenlerini takip etmek isteyen Fox TV, Halk TV ve ANKA gibi kuruluşlarda çalışan arkadaşlarımız Anıtkabir’e akreditasyon gerekçesi ile alınmadı. Cumhuriyet’in 98’inci yılında hala gazetecilerden korkuluyor. Bu iklimi değiştireceğiz!"

TGS: BU YAPILAN AKREDİTASYON DEĞİL SANSÜRDÜR

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan (TGS) yapılan açıklamada da, halkın haber alma hakkına atıf yapılarak, "Anıtkabir’deki töreni takip etmek isteyen Fox TV, Cumhuriyet ve ANKA'dan meslektaşlarımız İletişim Başkanlığı’nın emriyle içeri alınmadı. Bu yapılan akreditasyon değil sansürdür. Ayrımcılığa son verin, halkın haber alma hakkını çiğnemeyin" denildi.