Aslı Aydıntaşbaş: Sözlerim çarpıtılıyor, kısa bir bölüm cımbızlanıyor

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, 'sistematik işkence'yle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Aydıntaşbaş, "Kısa bir bölüm cımbızlanıyor. 'Türkiye’de işkence, insan hakları ihlalleri ya da kötü muamele yok' demedim" ifadesini kullandı.

Aslı Aydıntaşbaş: Sözlerim çarpıtılıyor, kısa bir bölüm cımbızlanıyor

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, Türkiye büyük ölçüde, tabii ki kötü kullanma ve benzeri vakalar oluyor ama sistematik işkence kalmadı” şeklindeki ifadesine gelen tepkiler üzerine kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

“Sözlerim çarpıtılıyor, kısa bir bölüm cımbızlanıyor. 'Türkiye’de işkence, insan hakları ihlalleri ya da kötü muamele yok' demedim. 80 ve 90lı yıllarda yaygın olan sistematik işkence uygulamasının geriletilmesinde AB süreci ve Batı’dan gelen baskının önemini anlattım" diyen Aydıntaşbaş, şöyle devam etti:

"O dönem cezaevlerinde ve karakollarda rutin ve sistematik uygulamalar, Diyarbakır cezaevi örneğinde olduğu gibi kuşakların hafızasına yazıldı. Kurumsal ve yargı sisteminin adeta bir parçasıydı.

Bugün de kuşkusuz hak ihlalleri var. Bunun olmadığını söylemiyorum. Ancak bizim konumuz Batı’nın burada sistematik işkence geriletilmesinde geçmişte oynadığı dönüştürücü roldü. Hatta Clinton-Demirel basın toplantısında bile bu konuşuluyordu.

Sözlerim çarpıtılıyor. Buna emin olun. Ancak görüyorum ki her anlamda eziyet ve mağduriyet yaşayan insanları da istemeyerek kırmışım. İncitmişim. Bu konuda da özür dilerim."

Etiketler
Aydın Türkiye