Milli Gazete'den şoke eden başlık! Argo kelime kullandılar

Milli Görüş'e yakınlığıyla bilinen Milli Gazete "Biz bize kitleriz Türkiye" başlıklı bir haberi manşetten verdi. Milli Görüş camiasının yayın organı olan gazetenin argo kelimeli haber kullanması şaşkınlık yarattı.

Milli Gazete'den şoke eden başlık! Argo kelime kullandılar

Milli Görüş camiasının yayın organı olan gazetenin argo kelimeli haber kullanması şaşkınlık yarattı.

"Orman yangınlarıyla birlikte yangın söndürme ekipmanlarında yüzde yüzü aşan fahiş yaşandı. Yangından önce 260'a satılan yangın söndürme topu, 483 TL'ye çıktı. Ticaret Bakanlığı harekete geçti." denilen haberde kullanılan ve manşetten verilen "Biz bize kitleriz Türkiye" argo kelime dikkat çekti.


Milli Gazete'nin "Biz bize kitleriz Türkiye" başlığıyla yayımlanan haber şöyle:

"Orman yangınlarıyla birlikte yangın söndürme ekipmanlarında yüzde yüzü aşan fahiş yaşandı. Yangından önce 260'a satılan yangın söndürme topu, 483 TL'ye çıktı. Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Türkiye'de orman yangınlarıyla birlikte, yangın söndürmede kullanılan ekipmanlarda yüzde yüzü aşan fahiş artış gündeme bomba gibi düştü. Yangın söndürme için kullanılan ekipmanlar hayati önemdeyken, internet üzerinden söndürme işlemi için kullanılan "yangın söndürme toplarının" satış fiyatı yüzde 130'a varan artış yaşandı.

Yangın söndürmek için kullanılan ekipmanlar hayati önem taşırken, yangın söndürmede etkili olan yangın söndürme toplarının internet üzerinden satış fiyatlarında yüzde 130'a varan artış gözlemlendi. 1 ay öncesine kadar tanesi 170 ile 200 lira arasında satılan yangın söndürme topları şu anda online alışveriş sitelerinde 500 lira kadar çıktı. Yüzde 130'ın üzerinde yapılan zam sosyal medyada da tepkilere neden oldu.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Ticaret Bakanlığı, yangın söndürme ekipmanlarındaki fahiş artış nedeniyle araştırma başlattı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yangın söndürme topu, yangın tüpü, yangın söndürme kıyafetleri gibi ekipmanlarda fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddiaların Bakanlık tarafından incelemeye alındığını belirtti.

Mehmet Muş, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin yangınlarla mücadele ettiği bu dönemde, çalışmaları sekteye uğratacak olan her türlü suistimal cezasız kalmayacaktır ve fırsatçılar cezalandırılacaktır.

Bu çerçevede Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır" dedi."

Etiketler
Milli Görüş Türkiye