Cumhuriyet'ten Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın istifası hakkında açıklama

Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın görevinden istifa etmesinin ardından Cumhuriyet Gazetesi'nden açıklama yapıldı.

Cumhuriyet'ten Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın istifası hakkında açıklama

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya Twitter hesabından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un kendisine ‘sendika üyesi gazetecileri istifa etmeye zorlaması’ yönünde istekte bulunduğunu söyledi. Küçükkaya, “Gelinen noktada ‘ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın’ çizgisine geldi“ ifadelerini kullandı.

Aykut Küçükkaya'nın istifasının ardından Cumhuriyet Gazetesi açıklama yayımlandı.

Cumhuriyet'in açıklaması şöyle oldu:

1. TGS’nin başlattığı Toplu Sözleşme görüşmesi, bugün saat:11.00’de Cumhuriyet gazetesinde başlamıştır.

2. Bu yasal süreç devam edecektir. Cumhuriyet yönetimi sendikal faaliyetlere karşı değildir. Sendika, uzun yıllardır Cumhuriyet gazetesinde örgütlüdür.

3. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na göre, gazetelerin genel yayın yönetmenleri işverenin temsilcisi olarak kabul edilmektedir. Bu yasal hüküm nedeniyle, Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın TGS üyeliğinden ayrılması, bu süreçte yasa gereğidir.

4. Bu yasal durum karşısında Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın sendikadan istifa etmek yerine gazetedeki görevinden istifa etmesi tamamen şahsi kararıdır.

5. Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın istifasının yürürlüğe konması konusu 2 Ağustos 2021 Pazartesi gününe kadar bekletilecektir.

Etiketler
Cumhuriyet Gazetesi