İkinci Yüzyıl Dergisi'nin ilk sayısı çıkıyor

Siyaset ve Toplum dergisi İkinci Yüzyıl'ın ilk sayısı çıkıyor.

İkinci Yüzyıl Dergisi'nin ilk sayısı çıkıyor

Siyasi fikir dergisi olarak hazırlanan İkinci Yüzyıl Dergisi dijital ortamda yayına başladı.

Çalışmaları koordine eden CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre amaçlarının; CHP 37. Olağan Kurultayı’nda kabul edilen 13 maddelik İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesinin her maddesini uzmanları ile tartışarak, görüşleri kamuoyu ile paylaşmak olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’Yİ DEMOKRATİK BİR ÜLKE YAPMAK SORUMLULUĞU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ!

İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi ülkemizin başta demokrasi sorunu olmak üzere önemli sorunlarını ele aldığımız ve çözüm yollarını ortaya koyduğumuz tarihsel önemde bir belgedir diyen Emre şöyle dedi:

“CHP bir asıra yaklaşan tarihi içinde ülkemize çok büyük hizmetlerde bulundu. Milli mücadele, Cumhuriyetin kuruluşu, devrimler, çok partili demokrasiye geçiş, demokratik sol doğrultunun sahiplenilmesi CHP tarihi içinde önemli dönüm noktalarıdır. CHP bugün de Türkiye’yi demokratik bir ülke yapmak ve hukukun üstünlüğünü gerçekleştirmek sorumluluğu ile karşı karşıyadır. CHP geçmişte üstlendiği büyük görevler karşısında toplumun önüne her seferinde bir taahhüt metniyle çıkmıştır. Halkçılık Programı, Dokuz Umde, 12 Temmuz Beyannamesi, İlk Hedefler Beyannamesi, Akgünlere gibi tarihsel dokümanlar CHP’nin ülkedeki büyük bunalım ortamlarında önerdiği çıkış yolunun belgeleridir. Bu kapsamda son kurultayımızda kabul ettiğimiz İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi ülkemizin başta demokrasi sorunu olmak üzere önemli sorunlarını ele aldığımız ve çözüm yollarını ortaya koyduğumuz tarihsel önemde bir belgedir.”

BU ÇAĞRI TOPLUMUN HER KESİMİNE!

CHP’li Emre yayın kurulunda akademisyen ve gazetecilerin yer aldığı derginin ilk sayısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Güçlendirilmiş parlamenter sistem konulu söyleşi yaptıklarını belirtti.

Genel Başkanın söyleşide toplumun her kesimine çağrıda bulunarak; “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi Türkiye’yi düşünen herkesi kapsıyor. Bu çağrı toplumun her kesimine kolektif bir çağrı, bütün herkesi hem duyarlılığa, hem de çözüm ortaklığına davet ediyoruz” dediğini hatırlattı.

Derginin yayınına ilişkin değerlendirmeler yapan CHP’li Emre sözlerinin sonunda şunları söyledi:

“Süreli yayın olarak çıkacak, 13 maddelik İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesinin her maddesinin ayrı bir sayıda ele alınacağı bir dergi planlıyoruz. Bu ilk sayımızda da alanında uzman görüşlerin yazıları ile dopdolu bir fikir dergisi hazırladığımızı düşünüyorum. Arzu Çerkezoğlu, Burak Demirhan Çelik, Ümit Alan, Murat Sevinç, Şule Özsoy Boyunsuz, Burak Bilgehan Özpek ve Can Güleryüz gibi birçok uzmanın görüşleri ile hazırladığımız derginin baskı işlemleri de devam ediyor. Değerli okuyucularımız dergiye dijital ortamda https://ikinciyuzyildergi.com/ adresinden erişebilirler. Önümüzdeki günlerde, muhtemelen Ramazan Bayramı sonrasında okurlarımıza baslı halde de ulaşmayı ümit ediyoruz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Dünyanın Bütün Demokratları Birleşmeli'' yazısı ile yer aldığı derginin kapağı şöyle:

İkinci Yüzyıl Dergisi'nin ilk sayısı çıkıyor - Resim : 1

Derginin yazar kadrosunda ise Alican Özer, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Burak Bilgehan Özpek, Burak Cop, Burak Demirhan Çelik, Can Güleryüzlü, Murat Sevinç, Necdet Saraç, Ömer Faruk Gençkaya, Şule Özsoy Boyunsuz, Ümit Alan ve Yunus Emre yer alıyor.