Eski yazıları ortaya çıkan yandaş İbrahim Karagül 'döndüğünü' kabul etti!

AKP'nin yandaş kalemlerinden Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mısır'a karşı değişen tutumla ilgili "Tarih döndü, biz döndük" yorumunu yaptı. Karagül'ün daha önce Mısır ile ilgili yazdığı yazılar ortaya çıktı.

Eski yazıları ortaya çıkan yandaş İbrahim Karagül 'döndüğünü' kabul etti!

GERÇEK GÜNDEM - AKP'nin yandaş kalemlerinden Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mısır'a karşı değişen tutumla ilgili "Tarih döndü, biz döndük" yorumunu yaptı. Karagül'ün daha önce Mısır ile ilgili yazdığı yazılar ortaya çıktı.

Yandaş Karagül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’nin;

Mısır ve S. Arabistan’la yakınlaşması, Akdeniz, Ege’deki kuşatmayı kırması, Türkiye Ekseni’ne karşı “içeride” kurulan cepheyi de dağıtacak.

İstiklal Savaşı’nı yok olmamak için verdik.

Yeni İstiklal Savaşı’nı yükseliş için veriyoruz.

Tarih döndü.

Biz döndük."

Eski yazıları ortaya çıkan yandaş İbrahim Karagül 'döndüğünü' kabul etti! - Resim : 1

MISIR İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Yandaş Karagül 2013 senesinde yazdığı bir yazıda Mısır ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Hüsnü Mübarek'e özenen General Sisi, terör gruplarını, çeteleri, örgütleri Adeviye'de demokrasi gösterileri yapan insanlara karşı sokağa çağırıyor. Sokağa çağırması demek bu örgütlerin, Mısır ordusu koruması altında hak ve özgürlük arayanlara saldırması demek. Motorlu gizli polisler, Kıpti çeteler sokaklarda insanları avlamaya başlayacak demek.

Bir devlete bakın ki, kendi halkı üzerinde savaş uçakları uçuruyor. Bir zihniyete bakın ki, Mısır'da darbe yapmak için İsrail'le pazarlık yapıyor.

Eski yazıları ortaya çıkan yandaş İbrahim Karagül 'döndüğünü' kabul etti! - Resim : 2

Karagül 2019'da "Mısır’ın dokuz genci: Bazen çığlıktan başka geriye söz kalmaz" başlığıyla yazdığı yazıda "Sisi cuntası" tanımlamasını kullanarak şunları söylemişti:

Dokuz gencimizin idamla şehit edilmesinden hemen sonra Avrupa Birliği’nden Sisi cuntasına büyük bir destek geldi. Avrupa’dan 20’den fazla hükümet lideri ve devlet başkanı, Sisi’nin ev sahipliğinde Şarm el Şeyh’te bir araya geldi.

İdamların arkasında kimler var, apaçık ortada değil mi? İsyan dalgasının, adalet arayışının, yeni siyasi dilin hangi düzene, hangi kirli ortaklıklara karşı zorunluluk olduğunu sadece bu toplantı bile fazlasıyla ortaya koyuyor.

Etiketler
Mısır Yeni Şafak İbrahim Karagül