AKP'den adrese teslim yasa!

AKP'li milletvekilleri tarafından hazırlanan yasa teklifi iktidarın oylarıyla kabul edilirken muhalefet düzenlemenin Kuzey Marmara Otoyolu’nun “Nakkaş-Başakşehir kesimi”nin ihalesini alan Rönesans Holding için hazırlandığını söyledi.

AKP'den adrese teslim yasa!

AKP’li milletvekilleri tarafından hazırlanan ve çok sayıda kanunda değişiklik öngören torba kanun teklifi, muhalefetin itirazlarına rağmen kabul edildi.

Teklifin yasalaşmasıyla adrese teslim bir değişikliğe imza atıldı.

Birgün'ün aktardığına göre; İktidarın tartışmalı düzenlemesi ile geçen yıl 15 Mart’tan sonra ihalesi yapılan ancak uygulama sözleşmesi imzalanmayan, yurtdışından finanse edilecek projelerin borcu ödenememesi durumunda bu borç Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ödenecek.

Muhalefet partileri, bu düzenlemenin, Kanal İstanbul Projesi kapsamında yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun “Nakkaş-Başakşehir kesimi”nin ihalesini alan Rönesans Holding için hazırlandığını söyledi.

Şirkete özel düzenlemeye muhalefet partileri karşı çıktı. Rönesans’ın kazandığı ihalenin torba teklif hayata geçtikten sonra yapılması durumunda hem maliyetinin azalacağını hem de katılımcı sayısının artacağını kaydeden milletvekilleri, “İhaleye fesat karıştırma” eleştirisinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ihale yapılırken bakanlık garantisi bilinseydi diğer firmaların da teklif verebileceğini belirterek, “Herkes ona göre pozisyon alırdı. Geçmişe dönük ihaleye fesat karıştırmanın suçüstü hâliyle karşı karşıyayız” dedi.

YANIT VERMEK İSTEMEDİ

Teklifin komisyonda yapılan görüşmeleri sırasında da İyi Partili Halil İbrahim Oral, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İsyurt’a, “Bu şartlarda yapmış olsaydınız acaba kaç kişi daha ihaleye girebilirdi?” diye sordu. Bakan Yardımcısı İsyurt, bu soruya karşılık, “Ona girmeyeyim” demekle yetindi.

Etiketler
Başakşehir Muhalefet