Eren Talha Altun'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı

Türkiye Genç Gazeteciler Platformu Başkanı Gazeteci Eren Talha Altun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eren Talha Altun'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı

Türkiye Genç Gazeteciler Platformu Başkanı Gazeteci Eren Talha Altun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, demokratik, ahlaki ve toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleğini fedakarca yapan haber emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

Türkiye Genç Gazeteciler Platformu Başkanı Gazeteci Eren Talha Altun, Sosyal medya hesabı instagram üzerinden yaptığı canlı yayında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutladı. Altun yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti ;

“Basın mesleğini icra edenlere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesi dolayısıyla, kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme hakkı için çalışan, basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

İletişimin en güçlü kanallarından olan basın ve yayın organları, kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması açısından önemli bir yeri bulunmaktadır.

Günümüzde teknolojide yaşanan yenilikler, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etki alanını genişletmiştir. İletişim teknolojilerindeki bu ilerlemelerle birlikte insanlar, tüm dünyadaki gelişmelere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş ve basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Bu durum medyaya çok büyük görev ve sorumluluk yüklemiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir.

Bu bağlamda; 2020 senesinde kurmuş olduğumuz Türkiye Genç Gazeteciler Platformunun daha da gelişmesi, genç gazeteci adaylarının en donanımlı şekilde yetişmesi hedefleriyle çalışma ve faaliyetlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz.

Kamuoyunun doğru haber alma ve bilgi edinme hakkı için zorlu koşullar altında çalışan, basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Eren Talha Altun'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı - Resim : 1

Etiketler
Türkiye