A Haber'in ilk başörtülü muhabiri, Haber Global'le anlaştı

Atv/A Haber’de 7 yıl çalışan muhabir Aysu Mola'nın yeni adresi belli oldu.

A Haber'in ilk başörtülü muhabiri, Haber Global'le anlaştı

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Atv/A Haber’de 7 yıl süren macerasına nokta koyan muhabir Aysu Mola'nın yeni adresi belli oldu.

Medyaradar'ın haberine göre, Mola Faruk Demirel'in Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttüğü Haber Global ile anlaştı.

'Ekrana çıkan ilk başörtülü muhabir' olarak Türk televizyon tarihinde yerini alan Aysu Mola Haber Global'in Dış Haberler Servisi'nde editör olarak yeni görevine başladı.

AYSU MOLA KİMDİR?

Lisans eğitimini yurtdışında alan Aysu Mola, 2008 yılında Danimarka Roskilde Üniversitesi İletişim Bölümü’ne başladı. 2009-2011 yıllarında İngiltere’de Cambridge Anglia Ruskin Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Bölümü'nde eğitimini sürdürüp, 2011-2012 arasında Danimarka Kopenhag Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirerek lisans eğitimini tamamladı.

2010 yılında üniversite eğitimini sürerken, İrlanda devlet kanalı RTÉ’de stajyer olarak ilk mesleki deneyimini yaşadı. Bir süre İngiltere’de yerel gazetede muhabir olarak çalıştıktan sonra, Uluslararası İklim Konferansları’nda Danimarka Heyeti’nde aktif görev aldı.

2011’de resmi okul stajını, TRT HABER Ankara Bürosu’nda stajyer muhabir olarak yaparken, bir yandan diksiyon eğitimi alarak mesleki gelişimine sürat verdi.

2012 yılında, A Haber kurulduktan kısa süre sonra Turkuvaz Medya Grubu’nda işe başlayan Mola, programlar, dış haberler ve İstanbul masasında çalıştı. Muhabir olarak görev yaptığı 7 yıl boyunca siyasetten, gündeme, cumhurbaşkanlığı takibinden ekonomiye çok sayıda haberi/olayı takip etti.

Birçok özel habere imza atan gazeteci, Türkiye'nin yakın tarihini anlatan çok sayıda haber dosyası ve belgeseli de hazırladı. Yurtiçi ve yurtdışında akıllarda kalan önemli haberlerin takibini yaptı.

Mola, Somali’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne giren ilk muhabirlerden de birisidir. 15 Temmuz’da yaptığı özel haberler ile gündeme oturdu.

Ayrıca Başkent İletişim Akademisi’nde diksiyon ve spikerlik eğitimi aldı. Ayrıca 2013’te ATV ana haberde/primetime saat diliminde ekrana çıkan ilk başörtülü muhabir olarak dikkat çekti.

Pandemi sürecinde gündeme dair dijital platformlarda yaptığı yayınlarla ses getirdi.
Köy okulları dahil olmak üzere çok sayıda sosyal sorumluluk projesine öncülük etti.
Aldığı ödüllerle, Türkiye’nin tanınan siyasetçileriyle yaptığı röportajlarla erken yaşta kariyer basamaklarını hızlıca tırmandı.

Danimarka doğumlu olan Mola, İskandinav dillerine hakim ve İngilizce biliyor.

Etiketler
ATV Haber Global