'Gazetecilikte yeni bir alan: Podcast' tüm yönleriyle tartışılacak

Türkiye’nin ilk podcast ağlarından Medyapod’un bu yıl ikincisini düzenlemeye hazırlandığı Podcast zirvesinin program detayları belli oldu.

'Gazetecilikte yeni bir alan: Podcast' tüm yönleriyle tartışılacak

Türkiye’nin ilk podcast ağlarından Medyapod’un bu yıl ikincisini düzenlemeye hazırlandığı Podcast zirvesinin program detayları belli oldu.

Podcast Summit II, 28-29 Kasım tarihlerinde 11.00 - 17.00 saatleri arasında, Medyapod’un sosyal medya hesapları ve Youtube kanalının yanı sıra Kadir Has Yeni Medya Bölümü’nün twitter hesabı ve Youtube kanalı üzerinden canlı yayınla gerçekleşecek.

Gazeteciler podcast deneyimlerini paylaşacak

“Gazetecilikte yeni bir alan: Podcast” temasıyla gerçekleşecek olan zirvenin ilk günü, organizasyonun iletişim sponsorlarından Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm başkanı Doç. Dr. Eylem Yanardağoğlu’nun konuk olduğu oturumla başlayacak. Yanardağoğlu, popüler bir yeni medya enstrümanı olarak podcast’e ilişkin soruları yanıtlayacak.

Program, tecrübeli gazeteci Cansu Çamlıbel’in, genel yayın yönetmenliğini duvaR English için Can Selçuki ile birlikte yaptıkları podcast Zeitgesit Turkey’i ve yapımcılığını üstlendiği bir diğer podcast IPI Press Freedom Podcast’i anlattığı oturumla sürecek.

Podcast Summit II’nin bir diğer konuğu gazeteci Nevşin Mengü, Podbee çatısı altında yaptığı podcast programı Trend Topic’e dair deneyimlerini aktaracak. Aynı zamanda Podcast Summit II’nin iletişim sponsorlarından biri olan dünyanın en büyük podcast hosting, reklam dağıtım ve teknoloji şirketi Megaphone’un direktörü Joseph Sasso ise Megaphone’un podcast dünyasına ve üreticilere sunduğu avantajların yanı sıra podcast ekosisteminde rakamların önemini anlatacak.

Gazeteci Burak Tatari, Medyascope’un podcast’ini ve birbirinden ünlü konuklar ağırladığı podcasti 2 Hafta 1 Gün’ü anlatırken, hemen ardından Kısa Dalga platformunu anlatmak üzere genel yayın yönetmeni Kemal Göktaş, NLTR Podcast ile News Lab Turkey Genel Yayın Yönetmeni Sarphan Uzunoğlu ve Mental Klitoris programı ile Hazal Sipahi, teyit.org’un t Cetveli podcasti ile editör Emre Saklıca ve eğitim sorumlusu Ekin Kansu Tanca Podcast Summit II’nin konukları olacak. Zirvenin ilk günü, bianet Podcast’i konuşmak üzere bianet Genel Yayın Yönetmeni Nazan Özcan’ın katıldığı oturum ile sonlanacak.


29 Kasım Pazar günü gerçekleşecek ikinci bölümde ise teyit.org’un kurucusu Mehmet Atakan Foça ile program sorumlusu Selin Yıldız teyit.org’un girişimcileri desteklediği programı Factory’i anlatacaklar. Ardından podcast programları Yeni Medya 451 ile Can Öz ve Ümit Alan, J Raporu ile Orhan Şener ve Emre Kızılkaya, Podfresh çatısı altında yayın yapan Dündem ile program editörü Oğuz Bakır ve program yapımcıları Gonca Tokyol ile Orhan Şener, Yeni Haller ile gazeteci Özgür Mumcu ve Eray Özer Podcast Summit II’nin ikinci gün konukları olacak. Programın ilerleyen oturumlarında tecrübeli gazeteci Kumru Başer ise “Radyodan podcaste bakış” başlıklı oturumda radyoyla podcast’in birbirinden ayrıldığı ve buluştuğu noktalara dair soruları yanıtlayacak. Teknoloji haberciliği alanında en çok dinlenen yapım Teknoseyir’i ise anlatmak üzere Murat Gamsız ve Levent Pekcan Podcast Summit II’nin konukları arasında olacak. Podcast Summit II ayrıca Medyapod’un sevilen program ve programcılarına da ev sahipliği yapacak.

Podcast Summit II, tıpkı geride kalan yıldaki gibi Friedrich Ebert Stiftung’un ana sponsorluğunda, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü’nün destekleriyle düzenleniyor. Zirvenin iletişim sponsorluğunu ise dünyanın en büyük podcast hosting, reklam dağıtım ve teknoloji şirketi Megaphone ile Türkiye ve dünya gündemini takip edip özetleyen günlük haber bülteni Kapsül üstleniyor. Podcast Summit II’nin yayını, Medyapod’un yanı sıra Kadir Has Yeni Medya Bölümü’nün sosyal medya hesapları üzerinden izlenebilecek. Podcast Summit II’nin detaylı programına göz atmak için: https://medyapod.com/summit-2020/

Geçtiğimiz yıl, Kadir Has Üniversitesi’nin Haliç Kampüsü’nde gerçekleşen ve iki güne yayılan oturumlarda onur konuğu olarak Ünsal Ünlü’nün yanı sıra Nilay Örnek, Caner Eler, Kaan Kural, Tevfik Uyar, Gerisi Hikaye ekibi ve Farklı Kaydet gibi çok sevilen podcast yapımcıları ağırlanmıştı. Oturumların sonunda düzenlenen podcast üretim süreçlerine dair atölyelerde katılımcılara, podcast üretimine dair pratik bilgiler aktarılmıştı.

Etiketler
Türkiye