Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı: 'Türk Arkeoloji ve Etnografya Dergisi' okuyucularıyla yeniden buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhuriyet tarihinin en köklü dergilerinden 'Türk Arkeoloji ve Etnografya Dergisi'nin 10 yıllık bir aranın ardından önümüzdeki yıl yeniden okuyucularıyla buluşacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı: 'Türk Arkeoloji ve Etnografya Dergisi' okuyucularıyla yeniden buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve saygın bilim insanlarının çalışmaları ile ülke çapında gerçekleşen kazı ve araştırmalar hakkında okuyucularını bilgilendiren 'Türk Arkeoloji ve Etnografya Dergisi'nin yayın hayatına yeniden başlayacağı belirtildi.

Tarihinde ilk defa 'Uluslararası Hakemli Dergi' statüsünde yayına başlayacak olan 'Türk Arkeoloji ve Etnografya Dergisi'nin, 2021 yılının haziran ayında okuyucularının beğenisine sunulacağı belirterek, şunlar kaydedildi:

"Titiz bir çalışmayla hazırlanan dergi, birbirinden kıymetli akademisyenler ile bilim insanlarının katkılarıyla Yayın Kurulu ile Danışma Kurulu oluşturarak makale toplama aşamasına geçti. Bakanlık Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde yayın hayatında yeni bir sayfa açan derginin köklü geçmişi ve tarihsel süreç içerisinde üstlendiği misyon, akademik çevreler ve alanda hizmet veren tüm kesimler tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

Yayın hayatı boyunca Anadolu’nun kültürel zenginliklerinin ortaya çıkartılması ve bilim dünyasıyla paylaşılmasında öncü rol üstlenen ve arkeoloji, sanat tarihi, halk bilimi, tarih gibi farklı disiplinlerden bilim insanlarının katkı verdiği Türk Arkeoloji ve Etnografya Dergisi'nin dünya üzerinde ilgili bilim dallarında eğitim veren üniversitelere de dağıtılması planlanıyor. Dergi uluslararası platformlarda da adından söz ettirmeyi amaçlıyor."

Etiketler
Arkeoloji Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm