Saraydaki Pelikan temizliği medyaya da sıçrayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomiyi emanet ettiği damadı Berat Albayrak'ın istifasından sonra Ankara'da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Albayrak'a bağlı Pelikancıları tasfiye korkusu sararken, medyada da değişim olacağı konuşuluyor.

Saraydaki Pelikan temizliği medyaya da sıçrayacak mı?

Berat Albayrak bir gece ansızın çekip gitti. Giderken de arkasında büyük soru işaretleri bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olarak devletin tüm gücünü en sonuna kadar kullanan Berat Albayrak ve kendisine bağlı kadroları (bkz: Pelikan) medyadan, ekonomiye, adaletten, siyasete, bürokrasiden, ihalelere her yerde kendisini gösteriyordu.

Berat Albayrak sahneden çekilince, Pelikan kadrolarında büyük bir kaos başladı.

Erdoğan'ın kontrolündeki medyanın başında Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak bulunuyor. Serhat Albayrak, Türkiye'de sadece ATV, Sabah, A Haber grubunu değil, Demirören Grubu dahil tüm medya düzenini dizayn eden isim olarak biliniyor.

Medyafaresi'nde yer alan kulis haberine göre; televizyon dünyasındaki reklam pastasının bölüşümünden RTÜK üzerindeki baskıya kadar her kritik noktada Serhat Albayrak ismi vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir sayfa açmak için damadı Berat Albayrak'ı görevden almasından sonra kulislere göre şimdi medyada operasyon başlıyor. İlk iş olarak medyadaki gürültücü Pelikan tayfası köşelerden, tv ekranlarından uzaklaştırılacak.

Erdoğan'ın emrindeki medyanın tepesinde olan Serhat Albayrak'ın da görevden alınacağı veya istifa edeceği konuşuluyor.

Etiketler
Pelikan Ankara Berat Albayrak Saray