Sabah Gazetesi’nde ayrılık! 30 yıldır görev yapan yazar veda etti

Sabah Gazetesi'nin ünlü ekonomi yazarı Şelale Kadak sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile gazeteden ayrıldığını açıkladı.

Sabah Gazetesi’nde ayrılık! 30 yıldır görev yapan yazar veda etti

Turkuvaz Medya’nın amiral gemisi Sabah’ta 30 yılı aşkın bir süredir görev yapan Şelale Kadak’tan ayrılık haberi geldi.

Medyaradar'ın haberine göre; ünlü ekonomi yazarı Kadak ayrılığını sosyal medya hesabından "Hayatımda yeni bir sayfa! Gazeteciliğe Sabah’ta adım attım, en güzel yıllarda çok kıymetli isimler mentorum oldu. Çok beslendim, çok şey öğrendim. Yıllardır iş dünyasının dijitalleşme sürecini yazıyordum. Şimdi artık sıra bende. Sizlerle yepyeni platformlarda buluşmalara MERHABA!" sözleriyle duyurdu.

1990 yılında Sabah Gazetesi’ne stajyer muhabir olarak giren Kadak, 1998’den itibaren ise köşe yazmaya başladı.

İş dünyasının nabzını tutan önemli gazetecilerden biri olan deneyimli isim ayrıca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2001 yılında da ‘yılın gazetecisi” seçilmişti.

ŞELALE KADAK KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenciyken, 1990 yılında ‘stajyer muhabir’ olarak Sabah Gazetesi’nde gazeteciliğe başladı.

California Üniversitesi Riverside ve Los Angeles kampusünde, gazetecilik, TV ve ekonomi alanında toplam iki yıl süren sertifika programlarına katıldı.

1998 yılından itibaren Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığına başladı ve iş dünyasının nabzını tutmaya çalıştı. Dünyanın önde gelen şirket başkanları, CEO’ları ve yöneticileriyle ve Türkiye’deki şirket başkanları ve yöneticileriyle yaptığı söyleşileri pazar günleri önce ‘Misafir Odası’ ardından da ‘İş’te İnsan’ adıyla köşesine taşıdı.

‘Değişim İsteyip Değişmeyen Başkanlar’ isimli dizi çalışmasıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2001 yılında ‘yılın gazetecisi” seçilen Kadak, çeşitli meslek örgütlerinden ödül aldı.

2012-2014 yolları arasında İş’te Hayat isimli bir televizyon programı yaparak iş dünyasının önde gelen isimlerini ekrana taşıdı.

2012 yılında Londra’da Türkiye adına olimpiyat meşalesini taşıyan 12 isim arasında yer aldı.