Medya ombudsmanı Bildirici'den Ece Üner yorumu

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, bugün paylaştığı yazsında Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner'in Kim Kardashian hakkında yaptığı yorumları değerlendirdi. Bildirici, "Televizyon haber programlarının 'Haber Şov' programlarına dönmesinin son örneği" dedi.

Medya ombudsmanı Bildirici'den Ece Üner yorumu

Ermeni asıllı Kim Kardashian'ın Azerbaycan - Ermenistan gerginliğinde Türkiye'nin dahil olmaması gerektiğini söylediği açıklamalarını, ana haberde yorumlayan Ece Üner, “Kardashian\'ın kameralara göstermeye alışık olduğu dolayısıyla hepimizin yakından tanıdığı büyük bir kaynağı var. Bu sözleri söylerken de bu çıkışı yaparken de yine aynı kaynağı mı referans aldı acaba?” diye değerlendirdi.

Sosyal medyada çok konuşulan bu sözler destek gördüğü kadar eleştirildi. Oyuncu Deniz Çakır, “Bu nasıl avam, yakışıksız bir üsluptur. Bu üslupla ana haber sunuyor, pes yahu!” diyerek, Üner'i eleştirdi.

Bildirici de gazeteciliğin barış taraftarı olması gerektiğini ve savaşa karşı olması gerektiğini hatırlattı. Bildirici, "Gazeteciliğin savaş karşıtlığı ilkesinin, barış gazeteciliğinin esamesi bile okunmuyor" dedi.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

"Böyle bir ortam oluşması habercilere dilediği kişiye hakaret etme, haber aktarırken argo ifadeler kullanma hakkı vermez. Gazetecilik ilkeleri duruma, yere, zamana göre değişen ilkeler değildir. Ece Üner, herhangi bir kişiye, herhangi bir dönemde söyleyemeyeceği sözü bu dönemde Kim Kardashian’a da söylememeliydi.

Çünkü Ece Üner’in kendisine göre, ana haber bültenindeki sözleri “bir yerinden uydurma’ dedim!” anlamına geliyor. “Bir yeri” de Ece Üner “hepimizin yakından tanıdığı büyük bir kaynağı” dediğine göre kalçası! Can Yücel’e de atıf yaptığına göre, Ece Üner’in sözlerinin asıl anlamı “kalçandan uydurma”. Can Yücel olsa mutlaka daha açık yazabilirdi ama ben kibarca bu kadar yazabildim!

Şimdi bu açık bir hakaret değil mi? Sonuçta beğenmeseniz, yanlış da olsa Kim Kardashian fikrini söylemiş, siz de ona hakaret etmeden yanıt verebilirsiniz. Ece Üner, doğrudan hakaret ederek yanıt vermeyi tercih ediyor. Haber ile yorumun ayrılmasını geçtim, haberle hakaret içiçe giriyor.

Tabii haber bülteni yerine “haber şov” yapıyorsanız o başka. Hakareti de cinsiyetçiliği de şovun parçası haline getirebilirsiniz!"

Etiketler
Kim Kardashian Show TV Faruk Bildirici Ece Üner