'Pano kavgası'nı haber yapan yerel gazete sahibine suç duyurusu

Malatya'da yerel internet sitesi Maldia Haber'in sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bayram Güder, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın danışmanı Fatih Kerimoğlu'nun şikayetiyle karakola götürüldüğünü açıkladı.

'Pano kavgası'nı haber yapan yerel gazete sahibine suç duyurusu

Malatya'da yerel internet sitesi Maldia Haber'in sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bayram Güder, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın danışmanı Fatih Kerimoğlu'nun şikayetiyle karakola götürüldüğünü açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaşananları anlatan Güder'in paylaşımı şöyle:

GÜRKAN'A DOKUNAN YANIYOR!

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Yeşilyurt Belediyesi ile giriştiği reklam panosu kavgasını konu edindiğimiz haberden dolayı sabahın kör bir saatinde kapımıza polis dayanması suretiyle karakola götürüldük!
Hem de çok ilginçtir koskoca emniyette başka şube yokmuş gibi Kaçakçılıkla Organize Mücadele ekipleri tarafından ifademiz alındı!
Amenna bu işi yapıyorsak sonuçlarına da katlanacağız... Fakat ortada suç unsuru oluşturacak herhangi bir eylem ya da söylem olmamasına rağmen iftira atılmak maksatlı bir sindirme operasyonuna maruz kalmak mesleğimiz adına bir utanç vesikası oldu açıkçası.
Neyseki ifade vermek için gittiğimiz karakolda durum tüm detaylarıyla anlaşıldı...
Bizi şikayet eden kişi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın talimatıyla; namıyla meşhur danışman Fatih Kerimoğlu!
Hem de hukuku ve Masumiyet Karinesini çiğnercesine...
Hem de hukuk mesleğiyle iştigal eden birinci derece yakın akrabalarını devreye sokmak suretiyle !!
Üzerimize atılmak istenen suç ise Büyükşehir'den reklam bedeli istemek!
Düşünün Malatya'daki 2 uydu kanalı da dahil olmak üzere bugüne kadar belediyenin aylık milyarlarca lirasını reklam adı altında seçilmiş bazı gazete, dergi ve TV'lerin kasasına bonkörce döken Büyükşehir, Maldia ölçeğinde aylık çıkan mütevazı bir dergiyi ve imtiyaz sahibi olarak beni reklam bedeli istemekle suçluyor!
İstediğim bedel 70 Bin TL!
Asıl beni şaşırtan nokta şahitlerin ismi oldu.
Büyükşehir Basın Yayından Hayati Tokmak, Yasir Güler ve 4 kişi daha!
Hayati Tokmak ki 'reklam konusunda herkese yüklü miktarda reklam bedeli çıkıyor Büyükşehir'den senin de hakkın, git Fatih beyden (Kerimoğlu) iste' diyen kişi!
Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere Büyükşehir bünyesindeki danışman, basın çalışanı kim varsa şunu bilsin ki; biz yıllardır türlü baskılara, sindirmelere boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz!
Siz bu yaptıklarınızla en büyük zararı Ak Parti gibi Türkiye siyasi tarihinde bir devri kapatıp bir devri açan devrim niteliğindeki kararların arkasındaki partiye veriyorsunuz!
Biz ve bizim gibi toplumun menfaatine yazan çizen gazetecileri susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek!
Bakalım bundan sonra size soracağımız sorulara nasıl cevap vereceksiniz.
Soru 1- Belediye kasasından her ay tanıtım ve reklam adı altında çıkan reklam bedeli ne kadar?
Soru 2- Belediye bünyesinde hangi üst düzey isimlerin farklı ilişkiler içerisinde olduğu yöneticiler görev yapmakta?
Soru 3- Belediye bünyesinde görevli bir danışman tarafından sosyal medya trolleri oluşturmak maksadıyla kaç kişiye gizli ödenekten maaş ödenmekte?

Etiketler
Malatya Inter Karakol Kavga