RTÜK'ün Halk TV hakkındaki açıklamasının doğru olmadığını RTÜK üyesi açıkladı

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün Halk TV ekranının kapatılması ile ilgili yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

RTÜK'ün Halk TV hakkındaki açıklamasının doğru olmadığını RTÜK üyesi açıkladı

Aldığı kararlarla bağımsız ve muhalif haber kanallarını keyfi çekilde cezalandıran RTÜK, son olarak Halk TV ile ilgili aldığı 5 günlük yayın durdurma kararının kesinleştiğini ve 27 Eylül Pazar gece saat 00.00’da itibaren kaarartılacağını açıkladı.

RTÜK, mahkemenin Halk TV’nin yürütmeyi durdurmaya yönelik yaptığı itirazı kabul etmediğini belirterek 5 günlük karartma cezasını tebliğ etti ve sosyal medya hesabından da açıkladı.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı ise yaptığı paylaşımda RTÜK'ün açıklamasının gereçği yansıtmadığını, mahkemenin davanın esası hakkında henüz bir karar vermeden tebliğ apıldığını ve RTÜK'ün açıklamasının gerçeği yanıtmadığını duyurdu.

Taşçı, "RTÜK’ün kurumsal hesabından yapılan aşağıdaki açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Halk TV ekranının karartması kararına karşı açtığımız davada önce oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.
Yetkili belirlenen mahkeme ise YD (yürütmeyi durdurma) kararını gerekçesiz şekilde kaldırmıştır. Henüz davanın esası hakkında bir hüküm kurulmamışken, RTÜK’ün dava sonuçlanmış gibi açıklamada bulunması kamuoyunu yanıltmakta ve yanlış bir algı oluşturmaktadır. Bu yönüyle açıklama gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Etiketler
Halk TV RTÜK