01 FM'den Halil Sezai Boykotu!

İstanbul Tuzla'da 15 Eylül'de, şarkıcı Halil Sezai'nin, 67 yaşındaki bir vatandaşı darp ettiği görüntülerin ardından, Adana'da 98.5 MHz'den yapan 01 FM radyo istasyonu, Halil Sezai şarkılarını boykot kararı aldıklarını duyurdu.

01 FM'den Halil Sezai Boykotu!

Şarkıcı Halil Sezai'nin 67 yaşındaki Hüseyin Meriç'i darp ettiği görüntülerin sosyal medyada üzerinden yayınlanması ile Adana'da yayın yapan Radyo 01 FM, şarkıcının seslendirdiği hiçbir şarkıya radyolarında yer vermeyeceklerini açıkladı.

Konu ile ilgli açıklama yapan 01 FM Yönetim Kurulu Başkanı Umut Yüzer, dünya genelinde kadına, çocuğa ve yaşlı insanlara şiddetin sürekli arttığını belirterek, şiddet uygulayan kişilere karşı boykot uygulayacaklarını söyledi.

Umut Yüzer yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

"Maalesef kadına, çocuğa ve fiziksel olarak güçsüz olan yaşlı insanlara karşı şiddet gün geçtikçe artmakta. Biz de, 01 FM olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız.

Son olarak, toplum tarafından tanınan şarkıcı Halil Sezai'nin kendinden yaşça büyük ve fiziksel olarak güçsüz bir vatandaşı darp ettiğini sosyal medya üzerinden üzülerek izlemiş bulunuyoruz.

Tuzla'da yaşanan bu olay, her ne kadar yargı nezdinde gerekli cezai işlemi alsa da, 01 FM olarak, şarkıcının hiçbir şarkısını radyomuzda çalmama kararı aldık. Kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

Umut Yüzer

Etiketler
Adana Halil Sezai Tuzla