"AKP medyası Malatya'daki işkenceyi savunuyor"

Malatya'daki bekçi şiddeti tepkilere neden olurken yandaş medya yaşananları görmezden gelerek işkenceyi savundu.

GERÇEK GÜNDEM - Gürkan Hacır'ın sunduğu, Elfin Tataroğlu, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'ın yorumcu olduğu Halk TV'de yayınlanan "Şimdiki ZamanSiyaset" programında, Malatya'daki bekçi şiddeti konuşuldu.

Barış Yarkadaş, Malatya Kuyuönü mevkiinde maske takmayan Murat Varan ve İsmet Dalhançer adlı gençler bekçiler tarafından darp edildiğini söyledi.

Görüntülerde bekçiler benzinlikte duran gençleri darp ediyor. Yere yatırılan bir gence yumruk atılıyor. Darp edilen gençlere daha sonra ters kelepçe takılıyor.

Yandaş medya ise bekçi şiddetini savunmakta gecikmedi. Yandaş medya tarafından yapılan haberlerde şiddet görmezden gelindi.

Gazeteci Barış Yarkadaş AKP medyasının yaptığı haberlere sosyal medyadan tepki gösterdi.

Yarkadaş'ın açıklaması şöyle oldu:

1- AKP medyası, dün gece HALK TV'de yayınladığım "Malatya'da bekçi şiddeti" haberinin ardından saldırıya geçti.

AKP medyası, bekçinin iki gence uyguladığı şiddeti meşrulaştırarak, işkenceyi sahipleniyor. Yazıklar olsun bu anlayışa! İşkenceyi savunmak gazetecilik değildir!

2- AKP medyası, şiddete maruz kalan gençlerin "sabıkası" olduğunu iddia ederek "dayağı hakettiler" diyor. Gençler bu iddiayı yalanlıyor.

Biri sadece 1 gece cezaevinde kalmış. Diğerinin ise ADLİ SİCİL KAYDI yok. Hadi olduğunu da varsayalım! Bu, şiddet için mazeret midir? İZLEYİN

3- AKP medyası, Malatya'nın göbeğinde yaşanan bekçi şiddetini sahiplenerek, insanlık suçu işliyor.

Gençler bu tutum karşısında savcılığa giderek medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP medyası ise işkenceye destek çıkarak, günahlarına bir yenisini daha ekledi.

Etiketler
Malatya Bekçi Şiddet