Faturayı muhalif kanallara kesen RTÜK'ten TELE1'e bir 'ceza' daha

RTÜK tarafından TELE1'e Hafta Sonu programına konuk olan Mine Kırıkkanat’ın AKP'yi eleştiren ifadeleri nedeniyle ceza uygulanacağı açıklandı.

Faturayı muhalif kanallara kesen RTÜK'ten TELE1'e bir 'ceza' daha

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1’in “Forum Hafta Sonu” programının konuğu Mine Kırıkkanat’ın sözleri nedeniyle TELE1’e idari para cezası verdi..

Ceza verilen diğer kanallar arasında ise, Haber Global, Meltem TV, Fox Tv ve Tele 1 yer alıyor. RTÜK verdiği cezalarla, yine faturayı muhalif kanallara kesti.

RTÜK tarafında yapılan açıklama şöyle oldu:

“TELE 1’in “Forum Hafta Sonu” programının konuğu Mine Kırıkkanat’ın “… dolayısıyla AKP bir buçuk kuşakla birlikte milyonlarca ne yazık ki eğitilmiş cahil yarattı.”, “… sözselbelleği olan ondan da her şey uçan bir seçmen kitlesi, özenle yetiştirdikleri, cehalete eğittikleri seçmen kitlesi” “Yani zaten yetiştirdikleri cahil seçmenlere mikrofon tutulduğunda CHP’yi iktidar sananlar var. Anlatabiliyor muyum?” cümlelerinin yasada yer alan “Irk renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasî ve felsefî düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez” ilkesini ihlal ettiği iddiasıyla Tele 1’e idari para cezası müeyyidesi uyguladı.”

Etiketler
RTÜK - muhalif kanallara ceza RTÜK