Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Pütürge ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı.

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD alınan verilere göre, saat 12.37'de merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Derinliği 7.02 kilometre olarak ölçülen sarsıntıya ilişkin yapılan açıklamada, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" denildi.

Ayrıca gelişmelerin takip edildiği kaydedilirken yapılan bir sonraki açıklamada "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

KANDİLLİ 5.7 OLARAK AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversiteis Kandilli Rasathanesi Malatya Pütürge'de 12:37'de yerin 5 kilometre derinliğinde meydanda gelen depremin büyüklüğünü 5.7 olarak duyurdu.

CİVAR İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Depremin hissedilmesiyle birlikte çok sayıda Malatyalı ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

Bu arada, deprem, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi.

DEPREM ANI KAMERADA

Malatya'da meydanda gelen deprem sırasında Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşanan panik anlartı kameralar tarafından kaydedildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok." dedi.

Malatya Valiliği'nden yağılan açıklamda ise "Mahalle muhtarlıklarından alınan bilgiler ile AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerince yapılan saha araştırmaları neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmediği tespit edilmiş olup, depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: CAN VE MAL KAYBI OLMADIĞINI ÖĞRENDİK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bölgeden aldığımız ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadığını öğrendik. İlçede geçmiş dönemdeki depremlerde hasar gören binaların biraz daha ağırlaştığı şeklinde bilgiler aldık." dedi.

Gürkan, ekiplerin bölgede tarama çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık: "Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok"

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Pütürge merkezli depreme ilişkin, "Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok." dedi.

Vali Yırık, saat 12.37'de meydana gelen ve merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede AFAD ve jandarma ekiplerince araştırma yapıldığını belirtti.

"Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok." diyen Yırık, özellikle Sivrice ilçesinin Malatya sınırına yakın kırsal bölgelerinde incelemenin sürdüğünü söyledi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremde, hasar ihbarı yapılmadığını ve taramaların devam ettiğini bildirdi.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde Valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve jandarmamız tarafından devam ediliyor."

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Etiketler
AFAD Malatya