Medyaya güven kalmadı: Sebebi hükümet

Oxford Üniversitesi'nin raporuna göre FOX TV, Türkiye'nin en çok güvenilen haber kaynağı oldu.

Medyaya güven kalmadı: Sebebi hükümet

Oxford Üniversitesi Reuters Gazetecilik Çalışmaları Enstitüsü’nün her yıl yayımladığı dijital haber raporunun 2018 yılı verilerine göre, Türkiye’nin en çok güvenilen haber kaynağı FOX TV oldu.

FOX TV’yi NTV ile CNN Türk takip ederken; bunların arkasından ise Cumhuriyet, Sözcü, Habertürk ve Hürriyet geldi. Türkiye’nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı ise, güven sıralamasında 10. oldu.

Türkiye’den 2 bin 19 kişinin katıldığı araştırma ocak ve şubat aylarında internetten üzerinden gerçekleştirildi. Türkiye’deki okurların haber kaynaklarına yönelik güveni son rapordan bu yana yüzde 7 oranın da azalırken; ilk kez medyaya güvenmeyenlerin oranı (yüzde 40) güvenenlerin (yüzde 38) üzerine çıktı.

Raporda, bu duruma hükümetin medya üzerindeki kontrolünün artmasının sebep olduğu yorumunda bulunuldu. Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü’nden Misafir Araştırmacı Dr. Servet Yanatma da yazdığı “Türkiye Ülke Profili” bölümünde habere güven ve güvensizlik oranının birbirine bu kadar yakın olmasını Türk medyasındaki kutuplaşmanın önemli bir işareti olarak yorumladı.

Etiketler
Ford FOX TV Türkiye Üniversite