Osman Kavala'dan AA'ya 'asılsız haber' tepkisi: Yayın sorumluları hesap vermeli

Gezi eylemlerini organize etmekle suçlandığı davada beraat etmesine rağmen tahliye edilmeyen iş insanı Osman Kavala, Anadolu Ajansı'nın "FETÖ'nün ünlü isimleri de hesap verdi" başlıklı haberi hakkında açıklama yaptı.

Osman Kavala'dan AA'ya 'asılsız haber' tepkisi: Yayın sorumluları hesap vermeli

GERÇEK GÜNDEM - Anadolu Ajansı, 14 Temmuz'da "FETÖ'nün ünlü isimleri de hesap verdi" başlıklı bir haber yayımladı.

Haberde, "FETÖ/PDY'nin yargısal darbeye teşebbüs girişimi 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar ile açılan davalarda, birçok ünlü isim de sanık veya şüpheli olarak yer aldı." ifadeleri yer alırken Osman Kavala, ajansın listesinde yer aldı.

Kavala, "Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala hakkında da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 'casusluk' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından soruşturma yürütülüyor. Kavala, soruşturma kapsamında askeri veya siyasal casusluk' suçundan tutuklu bulunuyor" ifadelerinin kullanıldığı habere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"ASILSIZ HABER" TEPKİSİ

Osman Kavala'nın Anadolu Ajansı'nın yapmış olduğu habere dair açıklaması şu şekilde:

"Anadolu Ajansı tarafından 14 Temmuz 2020 tarihinde “FETÖ'nün ünlü isimleri hesap verdi” başlığıyla bir liste yayınlaması ve burada benim adımın da yer alması son derece yakışıksız ve hayret verici.

Mantığa aykırı, olgusal temele oturmayan üç ayrı suçlamadan dolayı dört defa tutuklandım.

Ancak, bu suçlamalarda dahi FETÖ üyesi ya da destekçisi olduğuma dair bir iddia öne sürülmedi. Buna karşılık, beraatle sonuçlanan Gezi Davası'nın iddianamesinde benimle ilgili suçlamaların FETÖ üyeliğiyle suçlanan emniyet ve yargı mensupları tarafından kurgulandığı, onlar tarafından yapılan hukuksuz dinlemelere dayandığı mahkeme belgelerinde ortaya çıktı, mahkeme kararı bu durumu teyid etti.

Uzun bir süredir hakkımda çıkan asılsız haberlerden dolayı yayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğine inanıyorum."

Etiketler
Gezi davası Osman Kavala FETÖ Gezi eylemleri