Fatih Altaylı AKP'lilerdeki hayal kırıklığını yazdı: Boşuna mı açtık acaba!

"İktidarı destekleyen bazı televizyonlarda “Ayasofya’nın ibadete açılmasına karşı çıkan” bazı isimleri görürsem şaşırmayacağım."

Fatih Altaylı AKP'lilerdeki hayal kırıklığını yazdı: Boşuna mı açtık acaba!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının ardından AKP'ye beklediği siyasi malzemeyi vermeyen muhalefet partiler ve köşe yazarları nedeniyle AKP'lilerin yaşadıkları hayal kırıklığını köşesine taşıdı.

Kimi AKP'lilerin Ayasofya'nın ibadete açılmasına karşı çıktığı gerekçesi ile kendisine hakaret mesajları attıkların belirtten Altaylı'nın "Boşuna mı açtık acaba!" başlıklı yazısı şöyle:

Anladığım şu.

Bazı “troller” ya da bunları kullananlar muhalefetin ve muhalif diye belledikleri ya da kendilerine muhalif diye belletilen gazetecilerin Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına tepki göstermemelerinden çok da mutlu olmamışlar.
İstiyorlar ki, birileri çıksın “Açamazsınız, yapamazsınız, yaptırmayız, açtırmayız” desin.

Bunlar da işaret parmaklarını onlara doğru uzatıp “İşte din düşmanları, işte Batı kontrolündeki imansızlar. İşte vatan hainleri, işte yerli ve millilikten nasibini almamış şerefsizler” diyebilsinler.

Yeni bir karşıtlık, yeni bir fay hattı üretebilsinler.

Buradan yeni bir “konsolidasyon” çıkarabilsinler.

Tepki gelmedikçe çok bozuluyorlar hatta “Yahu boşuna mı ibadete açıldı burası” bile diyor olabilirler.

Bu nedenle ben şimdi iktidarı destekleyen bazı televizyonlarda “Ayasofya’nın ibadete açılmasına karşı çıkan” bazı isimleri görürsem şaşırmayacağım.

Makul makul “Niye açılmamalıydı” diye anlatacak.

Ve hatta Atatürk’ü anımsatacaklardır.

Etiketler
Ayasofya tartışması Fatih Altaylı