Murat Ağırel'den mektup: Susmayın, korkmayın, alışmayın

Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV canlı yayınında Murat Ağırel, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın mesajlarını paylaştı.

GERÇEK GÜNDEM - Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'de tutuklu gazeteci Murat Ağırel'in mektubu, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın mesajlarını paylaştı.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programında gazeteciler Özlem Gürses, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programın ilerleyen saatlerinde Barış Yarkadaş, Selahattin Demirtaş'ın Halk TV ve Tele 1 için gönderdiği mesajı paylaştı.

Murat Ağırel'den mektup: Susmayın, korkmayın, alışmayın - Resim : 2Selahattin Demirtaş

DEMİRTAŞ'TAN HALK TV VE TELE 1'E MESAJ

Yarkadaş, "Geçen hafta Sayın Selahattin Demirtaş'a yapılan hukuksuz uygulamadan bahsetmiştim. Selahattin Demirtaş avukatları aracılığı ile bir mesaj yollamış. Hem Halk TV hem de Tele 1 çalışanlarına en içten samimi duygularını, selamlarını gönderdiğini söylemiş. Sanırım Halk TV yayınlarını izleyebiliyor ama, Tele 1'i izleyemiyor. Tele 1'e de buradan bizim aracılığımızla dayanışma duygularını iletmiş. Sayın Selahattin Demirtaş, 'Özgür günlerde görüşeceğiz' demiş. Biz de buradan selamını aldığımızı söyleyelim" dedi.

Murat Ağırel'den mektup: Susmayın, korkmayın, alışmayın - Resim : 3Osman Kavala

OSMAN KAVALA

Yarkadaş sözlerine Osman Kavala'nın avukatları aracılığı ile gönderdiği mesajı paylaşayarak şöyle devam etti:

Osman Kavga biliyorsunuz 1000 güne yakındır cezaevinde tutuluyor. Önümüzdeki günlerde tam 1000 gün olacak. Osman Kavala, Avukatı Deniz Güneş aracılığı ile bir mesaj yollamış. Programı izlediğini, ilgiyle takip ettiğini. Hem salı gecesini hem cuma geceleri izlediğini programı çok beğendini, farklı görüşlerin konuşulmasından memnun olduğunu söylemiş. Biz de birkez daha Selahattin Demirtaş'a ve Osman Kavala'ya yönelik bu haksızlıkların altını da çizelim" dedi.

Murat Ağırel'den mektup: Susmayın, korkmayın, alışmayın - Resim : 4Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik

AYTAÇ ÜNSAL VE EBRU TİMTİK MESAJI

Ölüm orucundaki avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik hakkında da konuşan Yarkadaş, "Bu arada 2 avukatın Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik'in de açlık grevini sürdürdüğünü ve o sorunun da hala çözülmediğini söyleyelim" diyerek açlık grevindeki avukatlara dikkat çekti.

Murat Ağırel'den mektup: Susmayın, korkmayın, alışmayın - Resim : 5Murat Ağırel

Yarkadaş, Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze töreni haber nedeniyle tutuklu yargılanan gazeteci Murat Ağırel'in kendisine gönderdiği mektuba değindi.

"Önceki hafta Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in cezaevinde 17 kilo verdiğini söylemiştim ve protesto yapıyor demiştim. Murat öncelikle tek tek isminizi vererek Elfin'i (Tataroğlu) de katarak selamlarını iletmiş. Uzunca bir mektup yazmış. Murat özetle şunu diyor:

"Merak etmeyin, ben iyiyim. Zayıfladığım doğru, infaz yasasından sonra açık cezaevlerinden çok tahliye oldu. Yemeklerde orada hazırlanıyormuş. Ne yazıkki yemekler uzun zamandır aynı. Bulgur pilavı, patates türevi... Her öğün. Kara şimşek (mercimek) sadece benim vazgeçilmezim. Bir Adanalının ana besin kaynağı ettir. Sabah kahvaltında bile et yeriz biz. Bir Adanalıyı hapse tıkarsanız, et vermezseniz o da zayıflar. Kilomun hepsi kastan gitti.

Merak etmeyin! Dertten, kederden, üzüntüden zayıflamadım. Zira bizlere bu eziyeti, hukuksuzluğu sevindirmek şöyle dursun. İnadına direnirim.

Basına yansıyan hastalığımla ilgili de bilgi vermem gerekirse, dişlerimde sorun var. Bir kaç defa dilekçe vermeme rahmen, ne yazıkki sonuç alamadım. (Avukat) Hüseyin Ersöz'ün haberdar olması ve duyurmasından sonra sağolsunlar doktorlar ilgilendi. Antibiyotik ile apse yapan iltihabı kurutacaklar. Diş hastaneleri kapalı olduğu için şu anda sadece bu yapılacak. Ağrı kesicilerle idare ediyoruz.

Dilekçe vermiş yönetime, 'Halk TV'yi izliyorum' diyor. Ancak Tele 1'i ve KRT'yi izleyemiyorum. Onları da izlemek istiyorum.

Gürkan (Hacır) ağabeyi, İsmail'i (Saymaz), Elfin (Tataroğlu) hanımı, Özlem (Gürses) hanımı ve seni esarettten özgürce selamlarım.

Hiç merak etmeyin, avluda betonu delip çıkan yeşil kadar iradeli. Bulutun ortasında kalıp ışığı yayacağı anı bekleyen güneş kadar sabırlıyım.

Tüm izleyenlere selam eder, ilk gün söylediğimi yine tekrarlarım; Susmayın, korkmayın, alışmayın"

Etiketler
OdaTV tutuklamaları Barış Yarkadaş Halk TV Selahattin Demirtaş