Yarkadaş: 'Bu zulme son verin'

CHP'li Yarkadaş, iki ayrı konuya dikkat çekti ve hükümete seslendi.

Yarkadaş: 'Bu zulme son verin'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Gazeteci Ece Sevim Öztürk'ün gözaltına alınmasını eleştirdi. Cezaevinde kalmak zorunda bırakılan Miraz bebeğin sütünün ve yoğurdunun verilmemesine de tepki gösterdi.

"ZULÜM YAŞAM BİÇİMLERİ OLDU"

Seçim çalışmaları için esnafları ziyaret eden ve partisi için oy isteyen Yarkadaş, "AKP iktidarı zulmü yaşam biçimi haline getirdi. Zulmetmeden ayakta duramayacaklarını düşünüyorlar" diye konuştu.

Gazeteci Ece Sevim Öztürk'ün gece yarısı gözaltına alınmasını eleştiren Yarkadaş, sosyal medya hesabından şu görüşü paylaştı:

"Çağdaş Ses Yazarı Ece Sevim Öztürk, Atatürkçü ve CHP'li bir gazetecidir. 15 Temmuz darbesine ilişkin yazdıkları yüzünden gece yarısı gözaltına alınması kabul edilemez. Ece ve FETÖ gündüz ile gece gibi birbirine zıttır. Ece, Ergenekon kumpasına direnmiş ve tavır almıştır."

Ece Sevim Öztürk'ün serbest bırakılmasını isteyen CHP Medya Komisyonu Üyesi Yarkadaş, "Yazdıklarını beğenmiyorsunuz diye bir gazeteciyi gözaltına alma hakkınız yok" ifadesini de kullandı.

Yarkadaş: 'Bu zulme son verin' - Resim : 2

"SEVGİSİZLİK HAKİM OLDU"

AKP'nin Türkiye'yi büyük bir sevgisizlik sarmalına soktuğunu da belirten Yarkadaş, "Her şeyi tüketen AKP, sonunda Adile teyzemize de kin kustu" dedi.

Cezaevinde annesiyle tutulan Miraz bebeğin de bu sevgisizlik ve nefretin kurbanı olduğunu belirten Yarkadaş, şu mesajı paylaştı:

"Adile Naşit'e kin kusan AKP, masalcı teyzenin kuzucuğu MİRAZ bebeğe de eziyet ediyor. Gebze Cezaevi'nde annesiyle kalmak zorunda bırakılan MİRAZ bebeğin sütü ve meyveli yoğurdu tam iki haftadır verilmiyor. Adalet Bakanı Gül'e sesleniyorum: Bu zulme son verin! Çocuklar masumdur! Bu zulme son verin!"

Yarkadaş: 'Bu zulme son verin' - Resim : 3

Yarkadaş: 'Bu zulme son verin' - Resim : 4