Gazeteci Özgür Boğatekin’e hapis cezası

Gerger Fırat gazetesinin Haber ve İstihbarat Müdürü Özgür Boğatekin’e verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezası Yargıtay 8. Ceza dairesi tarafından onandı.

Gazeteci Özgür Boğatekin’e hapis cezası

Gerger Fırat gazetesinin Haber ve İstihbarat Müdürü Özgür Boğatekin’e verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezası verildi.

Yargıtay'ın onadığı ceza kararı Boğatekin’e bugün tebliğ edildi. Boğatekin, birkaç gün içinde hapse girecek.

NE OLMUŞTU?

2013 ve 2014 yıllarında Gerger’de kaymakamlık yapan Ömer Bilgin’i eleştiren yazılar yazdığı için hakkında soruşturma başlatılmıştı. Özellikle de, TOKİ, Şahintepe Tesisleri, köprünün yanına yapılan tesisler, isimsiz dilekçelerin işleme konularak seçilmiş muhtarın görevden alınması gibi olaylar gazetede yayınlanmıştı.

2014 yılında Gerger Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davaya hakim Recep Ünver bakmış ve gazeteciye 1 yıl 5 gün hapis cezası vermişti. Yerel mahkemenin kararı temyize gönderilmiş ve 6 sene dosya Yargıtayca görüşülen davada oy birliğiyle mahkumiyet kararı verildi.

MAHKEME HAKİMİ FETOCU ÇIKTI

Gerger Fırat gazetesinin haberine göre, Boğatekin'in davasına bakan Gerger Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Recep Ünver, daha sonra hakkında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve meslekten ihraç edilmişti. Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Silahlı Terör Örgütü üyesi olmaktan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BABAYA BERAAT OĞLUNA CEZA

Aynı haberlerden gazeteci Haci ve Özgür Boğatekin’e 2 ayrı savcı tarafından 2 ayrı soruşturma başlatıldı. Haci Boğatekin’in soruşturmasına bakan savcı tarafından haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtip takipsizlik kararı verirken, Özgür Boğatekin’in soruşturmasına bakan savcı da 'kaymakama hakaret' ve 'iftira yapıldığına' kanaat getirerek mahkemede dava açtı.

AVUKATLAR HAREKETE GEÇTİ

Yargıtay’ın hapis cezasını onamasının ardından gazetecinin avukatları Yargıtay Genel Kurulu'na karar düzeltme talebinde bulunacakları ve aynı zaman AYM’ye de hak ihlali gerekçesiyle bireysel başvurusunda bulunacağı bildirildi.

Gazeteci Özgür Boğatekin’e hapis cezası - Resim : 1

Etiketler
Yargıtay Hapis cezası İstihbarat