Aykut Küçükkaya: 'Karşınıza dünya basın tarihine geçecek bir Cumhuriyet'le çıkıyoruz'

Aykut Küçükkaya, "Cumhuriyet’in tek dayanağı gazetenin gerçek sahibi olan okurlarıdır. " ifadelerini kullandı.

Aykut Küçükkaya: 'Karşınıza dünya basın tarihine geçecek bir Cumhuriyet'le çıkıyoruz'

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayku Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberlere ve 'Olayların Ardındaki Gerçek' köşesine gönderilen tekzip metinlerine tepki gösterdi.

Küçükkaya, "Somut gerçeğe dayalı haberimizin arkasındayız. Bir kez daha tarihe not düşüyoruz... İstanbul’da yaşanan olay açıktır: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı vakıflara ait arazide izinsiz yaptırdığı çardak ile şöminenin de içinde bulunduğu peyzaj çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince 13 Nisan 2020 tarihinde sökülmüş ve yıkılmıştır..." ifadelerini kullandı.

Aykut Küçükkaya: 'Karşınıza dünya basın tarihine geçecek bir Cumhuriyet'le çıkıyoruz' - Resim : 1

Aykut Küçükkaya'nın yazısı şöyle oldu:

Değerli okurlarımız... Sokak yasağının da yaşandığı bir pazar günü karşınıza yalnızca Türk basın tarihine değil, dünya basın tarihine de geçecek bir Cumhuriyet’le çıkıyoruz. İktidara bağımlı “bağımsız yargı” tarafından manşetlerimize, haberlerimize gelen tekzip metinlerine “alışkınız.” Ancak Olayların Ardındaki Gerçek köşesine gelen tekzip metni karşısında bir o kadar da şaşkınız!..

Terör soruşturmaları, yargılamalar, Basın İlan Kurumu üzerinden verilen ilan kesme cezaları, haberlerimize yönelik “bağımsız yargı”nın aldığı “tekzip” kararlarına karşın gerçekleri yazmayı sürdüreceğiz. Diz çökmeyeceğiz...

Somut gerçeğe dayalı haberimizin arkasındayız. Bir kez daha tarihe not düşüyoruz... İstanbul’da yaşanan olay açıktır: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı vakıflara ait arazide izinsiz yaptırdığı çardak ile şöminenin de içinde bulunduğu peyzaj çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince 13 Nisan 2020 tarihinde sökülmüş ve yıkılmıştır...”

Ve Cumhuriyet, 14 Nisan 2020 tarihinde İstanbul’un göbeğinde yaşanan bu olayı, yaptığı haberle kamuoyuna duyurmuştur. Bu, dünyanın her yerinde haberdir; Türkiye’nin referans gazetesi Cumhuriyet, evrensel gazetecilik kuralları çerçevesinde yaşanan gelişmeyi haberleştirmiştir.

Yarın da gazetemizin manşetinde aynı haberle ilgili bir “cevap ve düzeltme” metni daha yer alacak. Cumhuriyet’in tek dayanağı gazetenin gerçek sahibi olan okurlarıdır. Atatürk’ün adını koyduğu Cumhuriyet, okurları için gerçeğin peşinden koşmaya devam edecek. Tüm baskılara karşın susmayacağız!..

Etiketler
Urla