Özlem Gürses, Muharrem İnce'nin Haber Global'de canlı yayını terk ettiği anları anlattı

Özlem Gürses, Muharrem İnce'nin Haber Global'de katıldığı programda konuşmasının kesilip ekrana Erdoğan'ın konuşmasının verilmesi sonrası canlı yayını terk ettiği anları ve yaşananların perde arkasını anlattı.

GERÇEK GÜNDEM - Gazeteci Özlem Gürses, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Haber Global'de katıldığı programda konuşmasının kesilip ekrana AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının verilmesi sonrası canlı yayını terk ettiği anları anlattı.

Özlem Gürses, "Ben zaten geç gidebildim. Ben gittiğimde yayın başlamıştı ve anlaşılan yayının başında zaten bir sevimsizlik olmuş. Yayın başlamış. Yayın başlar başlamaz kesmek zorunda kalmışlar. Senem kesmek zorunda kalmış ve Okçular Vakfı'ndaki konuşmasını canlı vermişler Tayyip Erdoğan'ın. Kısa kesmişler döndüklerinde Muharrem İnce çok büyük bir tepki göstermiş canlı yayında. " ifadesiyle yayının başladığı esnada yaşananları aktardı.

Özlem Gürses, medyaya yapılan baskıyı Haber Global ekranlarında yaşananları da örnek göstererek, "Telefon gelmiş. Israrla kanallara telefon açılıyor. Bunu daha önce de yaşamıştık eskiden ana akım adı verilen CNN'e şuraya buraya telefonlar geliyordu. Anlaşılan şimdi bütün kanallara bu telefon. Niye vermiyorsunuz? Bütün kanallar veriyor. Siz niye vermiyorsunuz? Okçuluk Vakfı'nı niye vermediniz? Onu niye vermediniz? Niye yayından çıkıyorsunuz? Sürekli olarak bu baskılar yapılıyor." sözleriyle anlattı.

Özlem Gürses, yaşananları anlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ben zaten geç gidebildim. Ben gittiğimde yayın başlamıştı ve anlaşılan yayının başında zaten bir sevimsizlik olmuş. Yayın başlamış. Yayın başlar başlamaz kesmek zorunda kalmışlar. Senem kesmek zorunda kalmış ve Okçular Vakfı'ndaki konuşmasını canlı vermişler Tayyip Erdoğan'ın. Kısa kesmişler döndüklerinde Muharrem İnce çok büyük bir tepki göstermiş canlı yayında.

Çok acıklı bir durum. Türkiye'de medyanın hali içler acısı bir durumda aslına bakarsan bana sorarsan Türkiye'nin hali de içler acısını durumda. O da onun yansıması. Yayın bitti Senem kalakaldı stüdyoda. Bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Sosyal medyada hakarete uğruyor. İndik aşağıya herkes birbirine bakakaldı. Tuba Atav Ankara'dan gelmiş bu yayın için. O da çok üzüldü.

Gürkan Hacır: Kaç dakika sürdü yayın?

Özlem Gürses: 15 - 20 dakika filan yani. Bilemiyorum o kadar kısa sürdü ki ve Senem arkasından koştu Muharrem Bey'in. Ve dedi ki: Lütfen rica ediyorum Muharrem Bey. Ve Muharrem Bey arkasında bile bakmadan büyük bir öfkeyle gitti. Haklıdır da. Söyleyecek bir şey yok gerçekten de. Telefon gelmiş. Israrla kanallara telefon açılıyor. Bunu daha önce de yaşamıştık eskiden ana akım adı verilen CNN'e şuraya buraya telefonlar geliyordu. Anlaşılan şimdi bütün kanallara bu telefon. Niye vermiyorsunuz? Bütün kanallar veriyor. Siz niye vermiyorsunuz? Okçuluk Vakfı'nı niye vermediniz? Onu niye vermediniz? Niye yayından çıkıyorsunuz? Sürekli olarak bu baskılar yapılıyor.

İşte Haber Global'de Muharrem İnce'nin canlı yayını terk ettiği o anlar

Etiketler
Haber Global Muharrem İnce