CHP'li Hüsnü Bozkurt'un Halk TV'de duygusal anları! Gözleri doldu, boğazı düğümlendi...

CHP 25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Halk TV'de 19 Mayıs yayınında milli mücadeleyi anlatırken duygu dolu anlar yaşadı.

GERÇEK GÜNDEM - CHP 25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 101'inci yılı dolayısıyla Halk TV'de Fatih Ertürk'ün sunduğu Günün Raporu programına konuk oldu.

Hüsnü Bozkurt, Halk TV canlı yayınında, Turkuaz Medya Grubu'na bağlı yandaş Sabah gazetesinde "Adım adım zafere" başlığı ile çıkan görselde Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin ve Sadrazam Damat Ferit'in fotoğraflarını Mustafa Kemal, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak'ın fotoğrafları ile birlikte kullanılmasına tepki gösterdi.

Hüsnü Bozkurt, milli mücadelenin hangi zorluklar içerisinde yapıldığını anlattığı programda duygu dolu anlar yaşadı.

GÖZLERİ DOLDU

CHP'li Hüsnü Bozkurt, Milli mücadelenin Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın bilezikleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Börekçizade Mehmet Rıfat Efendi ve eşinin kefen parası ile yapıldığını anlattığı anda gözleri doldu, boğazı düğümlendi.

CHP'li Hüsnü Bozkurt'un Halk TV'de duygusal anları! Gözleri doldu, boğazı düğümlendi... - Resim : 2

YANDAŞ SABAH'IN SKANDAL GÖRSELİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Hüsnü Bozkurt daha sonra ise yandaş Sabah'ın Vahdettin ve Sadrazam Damat Ferit'in yer aldığı skandal görsele tepki göstererek şöyle konuştu:

"Bugün 101 yıl sonra o fotoğraf, Türk milletinin suratına indirilmiş şamardır. Bu millet bunu asla affetmeyecek. Bu kadar ihanet, bu kadar kadir millet bilmezlik. Bu milletin hamurunda yoktur. Bu millet ki İngiliz uçaklarıyla tepesine atılan, Vahdettin imzalı ihanet bildirilerin değil, 600 yıllık Osmanlı'nın halife padişahını değil.

Onun sadrazamı Damat Ferit'i değil, onların Kuvay-i İnzibati'ye dediği 'İhanet Ordusu'nu değil... Çanakkale, Anafartalar kahramanı Sarı Paşa'yı (Mustafa Kemal Atatürk) dinlemeyi bilmiş, ve sel önünden kütük kapar gibi, yoktan 780 bin kilometre karelik bir cumhuriyet yaratmıştır.

Bu mücadeleye saygı duymayan hiçbir adamın, bu milletin ekmeğini yemeğe, suyunu içmeye hakkı yoktur. Bugün 101 yıl sonra bu şuuru hissetmeyen insanlarla yürüyeceğimiz hiçbir yol olamaz, mümkün değildir"

Etiketler
Halk TV Konya Milletvekili