Barış Pehlivan’a darp görüntüleri Meclis'e taşındı

CHP’li Çakırözer, tutuklu gazeteci Barış Pehlivan’a Silivri Cezaevi’nde bir infaz memuru tarafından yapılan sözlü ve fiili kötü muamele görüntülerini Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, Adalet Bakanı Gül’e "Görüntüleri izleyin, gereğini yapın” çağrısı yap

Barış Pehlivan’a darp görüntüleri Meclis'e taşındı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklu gazeteci Barış Pehlivan’a Silivri Cezaevi’nde bir infaz memuru tarafından yapılan sözlü ve fiili kötü muamele görüntüleri TBMM gündemine taşıdı.

Çakırözer, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Adalet Bakanı olarak bu kabul edilemez tutuma ilişkin görüntüleri izlediniz mi? İzlediyseniz hem sorumlular hem de üstünü örten savcılar için gereğini yapacak mısınız?” diye sordu.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın kötü muamele ile ilgili suç duyurusunun savcılık takipsizlik kararı ile sonuçlandığını anımsatan Çakırözer, şunları söyledi:

“Savcılığın ‘darp’ olayının olmadığını öne sürerek, yapılan sözlü ve fiili kötü muamele için ‘dezenformasyon faaliyeti’ şeklinde ifadeler kullandığı görüntüler ortaya çıktı. Oraya çıkan görüntüler yaşananları tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir"

Etiketler
OdaTV tutuklamaları Ağrı Adalet Bakanı Barış Pehlivan