RTÜK itirazı görüşmeden cezayı uyguladı! Halk TV'den cezalara toplu tepki

RTÜK, Halk TV'ye verdiği 5 kez program durdurma cezasını, kanalın itirazını değerlendirmeye almadan uygulamaya koydu.Kanalın programcıları ise savunma hakkını ihlal eden uygulamaya tepki gösterdi.

RTÜK itirazı görüşmeden cezayı uyguladı! Halk TV'den cezalara toplu tepki

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ahmet Şık'ın kkatıldığı Halk TV'de yayınlanan "Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi" programına 5 kez program durdurma cezası ve yüzde 5 idari para cezası verdi.

İTİRAZI BEKLEMEDEN YAPTIRIM UYGULANDI

RTÜK, Halk TV'ye verilen 5 günlük yayın durdurma cezasını cuma günü tebliğ etmesine rağmen, kanalın itiraz dilekçesini henüz görüşmeden bu sabahtan itibaren yaptırım uygulamaya başladı.

Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programı yerine yayın saatinde zorunlu belgesel yayını yapıldı.

Programına 5 gün yayın durdurma cezası verilen Ayşenur Arslan ise bugün Halk TV'de bir başka programa konuk olacak. Arslan, yaptığı paylaşımda "Medya Mahallesi bir haftalığına susturuldu. Ama kadın susmuyor!!! Saat 13.00’de Şule Aydın’ın konuğu. Dostların bilgisine." dedi.

RTÜK itirazı görüşmeden cezayı uyguladı! Halk TV'den cezalara toplu tepki - Resim : 1

KANALIN PROGRAMCILARINDAN TEPKİ

RTÜK'ün itiraz süreci sona ermeden yaptığı yayın durdurma işlemine Halk TV programcılarından ve ekran yüzlerinden tepki geldi.

RTÜK itirazı görüşmeden cezayı uyguladı! Halk TV'den cezalara toplu tepki - Resim : 2

İsmail Saymaz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "RTÜK, Halk TV’ye verdiği hukuksuz cezayı cuma günü tebliğ etti. İtiraz edilmesine zaman tanınmadan ceza, bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Neyin telaşı bu? Halk TV’nin haber kanalları içerisinde birinci sıraya tırmanıyor olması, muhalif seslerin daha çok duyulması mı?" diye sordu.

RTÜK itirazı görüşmeden cezayı uyguladı! Halk TV'den cezalara toplu tepki - Resim : 3

CHP 26. Dönem Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş ise duruma, "Bugün @halktvcomtr'yi açıp Ayşenur Arslan'la Medya Mahallesi'ni izlemek isteyenler, RTÜK'ün verdiği anlamsız ceza yüzünden, bu belgeseli izlemeye zorlandı. RTÜK, belgesel gibi kıymeti bir çalışmayı, aklınca "ceza" olarak kullanıyor. Ve RTÜK bu tutumuyla seyirciyi cezalandırıyor." sözleri ile tepki gösterdi.

RTÜK itirazı görüşmeden cezayı uyguladı! Halk TV'den cezalara toplu tepki - Resim : 4

Halk TV'de program yapan Özlem Gürse de RTÜK'ün yaptırımına, "Halk TV’de bu hafta saat 11/13 arasında RTÜK’ün verdiği yayın durdurma kapsamında zorunlu kıldığı belgeseller kuşağı var... hiç şüphem yok ki izleyicimiz bu kuşağı da günün en çok izlenen kuşağı yapacaktır. bu arada bu iki saat boyunca hiç haber alamayacaksınız... çünkü RTÜK kararı gereği ekrana ‘Son Dakika’ bilgisi de getiremiyoruz... buna tüm son dakikalar dahil : deprem, saldırı, ekonomi verileri, şehitlerimiz... tümü." paylaşımı ile tepki gösterdi.

RTÜK itirazı görüşmeden cezayı uyguladı! Halk TV'den cezalara toplu tepki - Resim : 5

HANİ SAVUNMA HAKKI

Halk TV'nin bir diğer programcısı Şirin Payzın ise, "RTÜK’ün garip işleri. Programı durdurma kararını cuma günü tebliğ ediyor Pazartesi uygulayın diyor. Arkadaş hani itiraz süresi? Hani hukuki yollar? Hani savunma hakkı?" diyerke RTÜK'ü etiketledi.

Etiketler
Halk TV RTÜK Uygulama