Nagehan Alçı: Ben işlere yetişmeye çalışırken Rasim Bey...

Nagehan Alçı, "Rasim Bey odasında sabahtan akşama müzik dinleyip "Sultan Hamid, Kemal Paşa ve Tayyip Bey" adındaki kitabı için okuyor ve yazıyor." ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı: Ben işlere yetişmeye çalışırken Rasim Bey...

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmadığını belirterek günlük rutinini kaleme aldı.

Alçı çocuklarla ve evin eksileriyle ilgilendiği sırada eşi Rasim Ozan Kütahyalı'nın müzik dinleyerek, "Sultan Hamid, Kemal Paşa ve Tayyip Bey" kitabını yazdığını dile getirdi.

Nagehan Alçı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle oldu:

Sabahları Ela ve Yasemin’in 8’de uyanmaları, 9 buçuğa kadar kahvaltılarını bitirmeleri gerekiyor.

Haftanın beş günü okuldan gönderilen çok yoğun bir program var. Saat 10’da başlıyoruz. 11.30’a kadar matematik ve okuma yapıyoruz. 11.30’dan 12’ye kadar oyun oynuyorlar.

12’den 13’e kadar yazma ve resim dersi var. Sonra 1 saat meyve ve televizyon. Saat 14’te ya dışarı evin önüne çıkıp biraz koşup oynuyor ya da evde basit beden egzersizleri yapıyoruz.

Ardından öğle yemeği saati ve kalan ödevlerin tamamlanması.

Onlar yemek yerken ben evin yakın çevresinde 1 saatlik yürüyüş ya da koşuya çıkıyorum.

Çocuklarla çalışma 16 gibi bitiyor. Ve inanın çok zor.

Onların konsantrasyonunu sağlamak, yaptıklarını not edip öğretmenlere göndermek, arada kafalarını dağıtmak için yeni oyunlar icat etmek…

O gün iyi çalışırlarsa bir aktivite ödülü veriyorum. Ya kek yapıyoruz ya dans ediyoruz ya da istedikleri bir filmi haftada bir kez olmak şartıyla satın alıyoruz.

Daha sonra evin eksiklerini tespit ediyor ve haftada ikiye indirdiğim market alışverişi listesini yapıyorum.

Kendi işlerim ile ancak akşam üzeri ilgilenmeye başlayabiliyorum. Saat 17’den itibaren 19’a kadar kimse bana dokunmuyor. O sırada çalışıyorum.

19’dan 20’ye kadar evde spor yapıyorum.

Bu zor günlerde evde muhakkak egzersiz yapın. Böylesine hareketsiz kaldığımız bir dönemde hem ruhsal hem de bedensel sağlık için bu çok önemli.

Sonrasında akşam yemeği yeniyor ve çocuklar 21.30 gibi yatıyor. Ben de bir iki saat bir şeyler okuyor ya da izliyor ve geç yatmamaya çalışıyorum ki sabahları 8’de kalkayım.

Tabii uyumak da çok kolay değil. Gün boyu Korona haberleri, ölü sayıları ve içinde bulunduğumuz belirsizlik nedeniyle yakın çevremde birçok kişide ciddi kaygı bozukluğu emareleri başladı.

Ben kendimi korumak için yatmadan önce ya sevdiğim bir şarkı dinliyor ya da eski normal hayatlarımızın hayalini kuruyorum.

*

Yine olan biz kadınlara oldu

Bu zor günlerde yine olan en çok biz kadınlara oldu. Ben yukarıda saydığım işlere yetişmeye çalışırken Rasim Bey odasında sabahtan akşama müzik dinleyip "Sultan Hamid, Kemal Paşa ve Tayyip Bey" adındaki kitabı için okuyor ve yazıyor. Ve maalesef o bir istisna da değil.

Çocukların ders sorumluluğunu alan ve takip eden, evdeki işlere yardımcı olan erkek sayısı çok az.

İşle mi, evle mi, eve taşınan okulla mı ilgilenelim? Burada da cinsler arası adaletsizlik devam ediyor. Tanıdığım bütün kadınlar feci bunalmış ve yorulmuş durumda. Aşağıdaki 2 şarkıyı onlara ithaf ediyorum…

Etiketler
Nagehan Alçı