Akit yazarı: Bunlar genelde sol ve ülkesini sevmeyen tipler

Akit yazarı Saygılı, sosyal medyada olumsuz paylaşımlar yapanlar için 'genelde sol ve ülkesini sevmeyen tipler' ifadesini kullandı.

Akit yazarı: Bunlar genelde sol ve ülkesini sevmeyen tipler

Hükümetin koronavirüse karşı çok başarılı bir mcüadele verdiğini ancak sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda buna gölge düşürüldüğünü savunan Akit yazarı Sefa Saygılı, bu tür paylaşım yapanların ise 'sol görüşlü ve ülkesini sevmeyen tipler' olduğunu savundu.

Saygılı'nın 'Sosyal medya psikopatları' dediği yazıdaki satırlar şöyle:

İyi giyimli, yüksek eğitimli zeki kişilerdir bunlar. İnternet ile sosyal medyada yalan ve uydurma paylaşımlarda bulunurlar. Ortalığı karıştırmaktan, felaketlere ve huzursuzluklara sebebiyet vermekten, insanlara acı çektirmekten zevk alırlar. Paylaşımları yayıldığında, hele insanları panik ve kaygı içerisine soktuklarında bundan mutluluk duyarlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu kişilerle ilgili şöyle demişti:

“Bir başka önemli sıkıntımız siber zorbalıkların çeşitleniyor ve artıyor olmasıdır. Özellikle sosyal medya bu anlamda tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür. İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu, her türlü haklarının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız. Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da aynı karşılığı bulması şarttır. Ülkemizi yalan haberin, iftiranın, hakaretin, dolandırıcılığın, provokasyonların adeta bir çığ gibi toplumumuzun üzerine çöktüğü bu kâbus ikliminden çıkartmakta kararlıyız.”

Gerçekten bu sosyal medya psikopatları dıştan saygı duyulan statüye sahiptirler. Yakalandıklarında bir yandan pişman olduklarını söyleseler de diğer yandan zihinleri başka hile ve aldatmaların planlarıyla meşguldür. Zihinleri Fetö, PKK veya başka sapıklığa kiralanmış da olabilir. Ama genelde sol ve ülkesini sevmeyen tiplerdir.

Korona virüs bulaşması için 3 umreciyi görür, binlerce başka dış ülkelerden geleni görmezler. Veya bir hekimin hastane içi toplantıda iyi niyetle söylediği sözleri gizlice kayda alıp keserek sosyal medyada infial oluşturmaya gayret ederler. Uydurma rakamlar verirler. Sahte evrak hazırlarlar. İnandırıcı olmaya gayret ederler. Bu tiplerce ülkede iyi ve güzel giden bir şey bulmak mümkün değildir.

Hele ideolojik saplantılarıyla abartılı, yalan mesajlar atan takıntılı tür daha da tehlikelidir. Her kritik olayda idarecilerimize ve inançlarımıza düşmanlık kusarlar. Hemen Müslümanları, cami ve Diyaneti hedef alırlar.

Ancak son pandemi olayında başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere yöneticilerimizin krizi müşfik ve şeffaf bir tarzda ustalıkla yönetmesiyle gayretleri boşa çıktı. İnşallah bu felaketi en az zararla atlatacağız.