İşte NTV'nin yayından kaldırdığı mülteci videosu: 'Otobüsler bizi bedava getirdi'

NTV’ye konuşan bir göçmenin sarf ettiği sözler ise yayınlandıktan kısa süre sonra silindi.

İdlib’de 33 askerin şehit olduğu saldırının ardından, AKP’li bir yetkilinin göçmenlerin Avrupa’ya geçişinin engellenmeyeceğine yönelik açıklama yaptığı öne sürüldü.

İddianın ardından sınır kapılarına giden binlerce göçmenin botlarla Meriç Nehri’ne geçişi canlı yayınlandı. NTV’ye konuşan bir göçmenin sarf ettiği sözler ise yayınlandıktan kısa süre sonra silindi.

NTV canlı yayınına konuşan bir göçmen, “Bizi otobüsler bedavaya getirdi. Sınır kapısında diyorlar ki, kapı kapalı ama denizden geçebilirsiniz. Bu kadar çocuk, bu kadar millet nasıl denizden geçebilir” dedi.

NTV muhabiri ise bu sözlere, “Kapıdan geçemeseler de ormanlık alandan geçmeleri için bir engel bulunmamakta” şeklinde yanıt verdi.

İşte NTV'nin yayından kaldırdığı mülteci videosu: 'Otobüsler bizi bedava getirdi' - Resim : 1

Göçmen kadın canlı yayında şunları söyledi:

“Saat birde haber geldi. Dediler ki sınır kapıları açılmış geçebilirsiniz. Ondan sonra orada otobüsler bekliyorlardı. Bizi buraya kadar bedava getirdi yani. Ondan sonra burada bıraktı bizi. Şimdi sınır kapısına gidiyoruz. Orada jandarma arkadaşlar diyor ki; geçemezsiniz, burada kapılar kapalı. Ama denizden diyor geçebilirsiniz. Şimdi siz düşünün; bu kadar millet, bu kadar çocuklar denizden nasıl geçebilir? Gemi de yok, hiçbir şey yok nasıl geçebilirler?”

NTV muhabirinin ‘Size yetkililer mi buraya gelin dedi?” sorusuna ise mülteci kadın şu cevabı verdi: “Bize sınır kapıları açık dediler, biz de apar topar geldik buraya.”

NTV videoyu kısa süre sonra kaldırdı.

Etiketler
NTV