Yeniçağ Gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'a siber saldırı

Yeniçağ gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın mail hesapları ele geçirildi.

Yeniçağ Gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'a siber saldırı

Yeniçağ Gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın twitter ve hesabın bağlı bulunduğu mail hesaplarının ele geçirildiği açıklandı.

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Murat Ağırel ve Batuhan Çolak, sosyal medyadan Libya şehitleri ile ilgili yaptıkları paylaşımlardan sonra "mesajların kaldırılması için" çok sayıda tehdit, rica telefonu ve mesaj aldılar.

Paylaşımlarda Libya'da şehit olan askerlerin memleketlerinde törensiz bir şekilde defnedilmeleri eleştirilmiş ve devre arkadaşlarının bu olaylara gösterdikleri tepkiler dile getirilmişti.

Yeniçağ'dan konu hakkında yapılan açıklama şöyle oldu:

TWITTER MESAJLARI SİLİNDİ!

Yazarlara telefonlarına gelen SMS onayı ile açılabilen twitter ve gmail hesapları bir şekilde ele geçirilmiştir. Hesaplara girildikten sonra bugüne kadar google servisleri ile ilgili yaptıkları tüm hareketler arşivlenmiş ve indirilmiştir.

Twitter'da Libya şehitleri ile ilgili yapmış oldukları paylaşımlar silinmiştir.

Turkcell ve Vodafone şebekelerinden gelen SMS'ler yazarlarımızın telefonlarına gelmeden başka merkezlere nasıl gitmiştir?

Bu bir kişinin yapabileceği sıradan bir hırsızlık olayı değildir.

Türkiye'nin güvenliğini sağlamakla yükümlü olan kurumlarımızın, yazarların sosyal medya hesaplarıyla uğraşmaları kabul edilemez.

Yeniçağ'a yapılan operasyon, kamuoyunun bilgi alma hakkına yapılan büyük bir saldırıdır.

Şehitlerimizin devre arkadaşları ve ailelerinin bile tepki gösterdikleri törensiz definler şehitlerimizin ruhlarına saygısızlık değil midir?

Bunları dile getirmek onların aziz hatıralarını yaşatmak ve ailelerini rahatlatabilmek için önemli değil midir?

Hangi siyaset şehitlerimizin kanı, hatırası, varlığından üstündür?

Gazetemiz yazarlarına yapılan bu akıl almaz, demokrasi dışı müdahale Balyoz, Ergenekon sürecinde FETÖ'nün yaptığı yöntemleri andırmaktadır.

Yaşananları izah edebilecek kelime, izah edebilecek bir cümle kurmakta zorlanıyoruz.

KAMUOYUNUN BİLGİ ALMA HAKKI SAKLANIYOR

Yazarlarımızdan Batuhan Çolak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Libya'da bir kaç şehit var" açıklamasından sonra sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları yazmıştı:

“Erdoğan "Libya'da Birkaç tane şehidimiz var" diyerek günler sonra şehit haberlerini doğruladı. Gelin Libya'da neler oluyor biraz anlatalım. Bilindiği üzere Libya'nın büyük bir bölümü Hafter güçlerinin kontrolünde. Türkiye de ani bir manevra ile asker gönderme kararı aldı.

Libya'ya çok kıymetli subaylarımız da gönderildi. Bunlardan biri Albay Okan Altınay'dı. Görev yaptığı gemi de Hafter güçleri tarafından hedef alındı. Bombalı saldırıda şehit düştü. Cenazesi Türkiye'ye getirildi, sessiz sedasız, törensiz toprağa verildi.

Albay Okan Altınay'ın Libya'da şehit düştüğü nedense kamuoyuna açıklanmıyordu. Devre arkadaşları ve ailesi tepkiliydi. Kara Harp Okulu 1993 devresi arkadaşlarını unutmadı. Gidebilen koştu, gidemeyen çelenk gönderdi. Törensiz defin onları derinden yaraladı.

Arkadaşlarının bu şekilde toprağa verilmesini içlerine sindiremediler. Oysa bir kaç gün önce gemimizin vurulduğuna ilişkin gelen haber Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a sorulmuş ‘gemimiz isabet almadı’ denilerek yalanlanmıştı. Albayımız da orada şehit düşmüştü.”

Şehit Albay Okan Altınay, "Atatürkçü" diye ordudan ayrılmak zorunda kalmış, sonrasında da 'ihtiyaç var' denilerek tekrar orduya alınmıştı.

En zor görevlere gönüllü gider, en sorunlu bölgelerde görevini en iyi şekilde yerine getirirdi. Albayımız Türkiye'deyken de sınırda görev yapmıştı. İşte bu kahraman Türk subayı 'bir kaç tane şehit' denilerek kamuoyuna açıklanmıyor.

Kahraman şehidimiz Albay Okan Altınay'a yapılmayan şehitlik töreni en kısa zamanda en üst düzey katılımla yapılmalıdır. En azından ruhunu rahatlatalım. Hiçbir siyaset, şehitlerimizden öte değildir.”

İşte Çolak'ın yapmış olduğu bu önemli ve kritik paylaşım kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşmış ve kamuoyunun bilgilenmesi sağlanmıştı.

Aynı şekilde yazarımız Murat Ağırel de şehitlerimizin fotoğraflarını paylaşarak, törensiz bir şekilde defnedilmelerine tepki göstermişti. Ağırel'in paylaşımı da kısa sürede milyon kişiye erişmiş ve büyük yankı bulmuştu.

İŞTE HESAPLARI ALAN IP VE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN GÖRÜNTÜSÜ

İşte hesapları ele geçirenlerin yaptıkları işlemler:

Kurtarma e-postası olarak defansifortasaha@protonmail.com adresini girmişler.

Kurtarma telefonu ve mail adreslerini kaldırmışlar.

Yeniçağ Gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'a siber saldırı - Resim : 1

Yeniçağ Gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'a siber saldırı - Resim : 2

HESAPLARA ERİŞİM HALA SAĞLANAMAMAKTADIR

Yazarlarımızın sosyal medya hesaplarına erişim sağlanamaktadır.

Etiketler
Murat Ağırel Saldırı