Anket değil 'yanket': AKP'nin oyunu şişirmek isterken yüzde 100'ü geçti!

Yeni Şafak yayımladığı ankette AKP’yi yüksek göstermek isterken yüzde yüzü aştı. Anketin düzetilmiş halinde ise Cumhur İttifakı yüzde 50’ni altında kaldı

Anket değil 'yanket': AKP'nin oyunu şişirmek isterken yüzde 100'ü geçti!

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, yayınladığı seçim anketinde önce AKP’yi yüksek göstermek isterken toplam oranda yüzde yüzün üzerine çıktı, düzeltilmiş ankette ise AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 50’lik oy oranının altında kaldı.

Areda adlı bir araştırma şirketi tarafından yapılan "Kadraj Türkiye" araştırmasının sonuçlarını yayımlayan gazete, ilk verilerinde AKP’yi yüzde 46,5 gösterdi. Anket bu haliyle toplam orada yüzde yüzün üzerine çıktı.

Anket değil 'yanket': AKP'nin oyunu şişirmek isterken yüzde 100'ü geçti! - Resim : 1

Daha sonra anket üzerinde düzeltme yapan Yeni Şafak, AKP’yi yüzde 40’a düşürdü.

Anket değil 'yanket': AKP'nin oyunu şişirmek isterken yüzde 100'ü geçti! - Resim : 2

Anket sonuçlarına göre, “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği katılımcıların yüzde 40'ı "AKP" cevabını verdi. Ankete göre CHP'nin oyu 24, HDP yüzde 11, MHP yüzde 9 ve ve İyi Parti yüzde 9 oranlarında görünüyor.

Ankete katılanların yüzde 1,7'si Gelecek Partisi'ne oy vereceğini söylerken, yüzde 1,6'sı ise Ali Babacan'ın kuracağı partiye oy verebileceğini açıkladı. Saadet Partisi de listede yüzde 0,7 oranla yer aldı.

Etiketler
Yeni Şafak Cumhur İttifakı İttifak