Usta gazeteci Mehmet Aktan’dan son veda: Meslektaşları yalnız bırakmadı

Almanya’daki Türkçe medyanın duayen ismi, usta gazeteci Mehmet Aktan’ı Almanya’daki cenaze töreninde meslektaşları yalnız bırakmadı.

Usta gazeteci Mehmet Aktan’dan son veda: Meslektaşları yalnız bırakmadı

Almanya’daki Türkçe medyanın duayen ismi, usta gazeteci Mehmet Aktan’ı Almanya’daki cenaze töreninde meslektaşları yalnız bırakmadı.

DİTİB KÖLN’DE CENAZE TÖRENİ

Köln kentinde 72 yaşında hayata veda eden Dr. Mehmet Aktan‘ın cenaze töreni DİTİB Merkez Camii‘nde gerçekleştirildi.

Almanya’daki Türk medyasında, özellikle de radyoculukta derin izler bırakmış olan Mehmet Aktan’ın ölümü sadece Türk medya camiasını hüzne boğmadı. Almanya’da Türkçe yayın yapan çeşitli medya kurumlarında 1970’li yıllardan itibaren yoğun bir şekilde çalışan Dr. Mehmet Aktan’ın vefatını öğrenen devlet büyükleri ve diplomatlar da taziye mesajlarını gazeteci Ahmet Özay’a aktardılar.

MESUT YILMAZ’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kırım Haber Ajansı Genel Müdürü Özay’ın verdiği bilgiye göre eski Başbakan Mesut Yılmaz Facebook’tan başsağlığı dilerken, eski Bonn Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri ve Çalışma Bakanlığı eski Müsteşarı Necdet Basa, Berlin Büyükelçiliği eski Çalışma Müşaviri Can Ünver, Viyana Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Ali Rıza Basa başsağlığı mesajlarını ilettiler.

Almanya’daki Türk basınının en tanınan emektarlarından biri olan Aktan, meslektaşları tarafından “Almanya’daki Türk toplumunun tarihini yazan” bir gazeteci olarak adlandırılan Mehmet Aktan’ın cenazesi defnedilmek üzere Türkiye’ye gönderildi.

DOKTORA TEZİNDE TÜRKÇE MEDYAYI MERCEK ALTINA ALDI

Adana Kozan doğumlu Mehmet Aktan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Hannover Üniversitesi’nde de öğrenim gören Aktan doktorasını ise Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nde medya konusunda tamamladı. Doktora tezinin konusu ise “Federal Almanya Cumhuriyeti’ndeki yabancı işçiler için medya” oldu ve ülkedeki Türkçe gazete ve radyo yayınlarını mercek altına aldı. Batı Alman Radyo ve Televizyon Kurumu (WDR) çatısı altındaki Köln Radyosu, TRT, Deutsche Welle, Milliyet, Milliyet Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve Hürriyet’te muhabirlik yaptı.

Etiketler
Almanya